Novosti

Politika

Утркa нa дугe стaзe

Tрeбa нaм вишe прaвa кoja су зaписaнa у зaкoнимa, дa избoримo oнo штo нaм jaмчe Устaвни зaкoн тe Зaкoн o jeзику и писму, рeкao je Бoрис Mилoшeвић нa Дaну ВСНM-a Kaрлoвaчкe жупaниje

Large informator  utrka   %c4%87irilica

Gosti na sjednici VSNM-a Karlovačke županije

Vijeće srpske nacionalne manjine Karlovačke županije obilježilo je u 17. jula Dan vijeća i Krsnu slavu Svetog sveštenomučenika Savu Gornjekarlovačkog. Održana je radna i svečana sjednica Vijeća kojoj su, prisustvovali potpredsjednica hrvatske Vlade Anja Šimpraga, potpredsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević, konzul u riječkom konzulatu Republike Srbije Nenad Maričić i dožupan Dejan Mihajlović, ujedno član Vijeća.

Novi predsjednik Neven Ivošević je saradnju s Karlovačkom županijom je ocijenio dobrom uz napomenu da bi mogla biti bolja. U budućem radu u naredne četiri godine, kazao je Ivošević, Vijeće očekuje rješavanje mnogih problema. Mnogi od tih problema su osnovne ljudske potrebe.

- Pokušat ćemo osigurati što više sredstava kako bi programi bili kvalitetno odrađeni na dobrobit srpske zajednice. U ime Vlade mogu reći da su unazad nekoliko godina sredstva nekoliko puta povećana nego što je izdvajano prije četiri-pet godina. Nadam se da ono što je izgrađeno poboljšava život naših ljudi - rekla je potpredsjednica Šimpraga.

- Nadam se da ćemo biti jedinstveni oko pitanja važnih za našu zajednicu i da ćemo u naredne četiri godine ostvariti projekte koje smo zacrtali, pogotovo u odnosu na kapitalne investicije, ali nam treba i više prava koja su zapisana u zakonima, da izborimo ono što nam jamče Ustavni zakon te Zakon o jeziku i pismu. To je maraton, utrka na duge staze i moramo biti izdržljivi - kazao je Boris Milošević.

Dožupan Mihajlović je najavio povećanje sredstava VSNM-u Karlovačke županije jer postojeća sredstva jedva pokrivaju hladni pogon.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više