Novosti

Kronika

Бaзa je смaњeнa

Срби имajу прaвo нa виjeћa нa рaзинaмa Kaрлoвaчкe Жупaниje (8.683 припaдникa или 7,74 пoстo), у Oгулину (1.841 или 15,03 пoстo), Слуњу (286 или 6,77 пoстo) и Kaрлoвцу (2.840 припaдникa или 5,75 пoстo)

Large 4

Članovi VSNM-a Karlovačke županije

Na 16. sjednici Vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije usvojen je treći rebalans jer je budžet trebalo uskladiti s onim Županije. Vijećnici su upoznati s aktivnostima i događajima unutar zajednice koji slijede u narednih mjesec dana kada je na programu niz priredbi, koncerata, obilježavanja crkvenih i novogodišnjih praznika. Glavna tačka dnevnog reda bile su pripreme za predstojeće manjinske izbore u maju 2023.godine. Pred vijećnicima i pripadnicima srpske zajednice je veliki posao jer treba organizirati ljude po općinama i gradovima te naći adekvatne kandidate za liste.

Srbi imaju pravo na vijeća na razinama Karlovačke Županije (8.683 pripadnika ili 7,74 posto), u Ogulinu (1.841 ili 15,03 posto), Slunju (286 ili 6,77 posto) i Karlovcu (2.840 pripadnika ili 5,75 posto). Kada su općine u pitanju, ostvaruju pravo na vijeća u Rakovici, Lasinji, Josipdolu, Cetingradu, Plaškom, Vojniću, Saborskom, Krnjaku i Bariloviću. Do sada, iako su imali pravo, nisu organizirali vijeća u općinama Cetingrad, Josipdol, Lasinja i Rakovica. Baza je značajno smanjena i upravo zato je potrebno osnivati vijeća gdje je to moguće.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više