Novosti

Kronika

Oтклoнити прoблeмe

Рaд у прoтeклoм трoмjeсeчjу, плaн aктивнoсти и стaњe у Виjeћу билe су глaвнe тaчкe днeвнoг рeдa 13. сjeдницe Виjeћa српскe нaциoнaлнe мaњинe Kaрлoвaчкe жупaниje

Large 1

Suradnja s drugim manjinama? – VSNM Karlovačke županije

Rad u proteklom tromjesečju, plan aktivnosti i stanje u Vijeću bile su glavne tačke dnevnog reda 13. sjednice Vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije. U drugom kvartalu ove godine Vijeće je zabilježilo dvadesetak aktivnosti iz svog domena. Između ostalog, kontaktirano je s predstavnicima drugih manjina oko zajedničkog djelovanja, ali jedino su Bošnjaci pokazali interes.

Održan je sastanak s predstavnicima srpskih organizacija u općini Barilović u vezi izbora za vijeća mjesnih odbora. Uskoro će biti organizirani sastanak s predstavnicima srpskih organizacija u općini Vojnić i sastanak sa Srbima vijećnicima u Skupštini Karlovačke županije. U Karlovcu i Vojniću će biti održana promocija knjige Filipa Škiljana "Identitet Srba Korduna".

Kako je do kraja ovog mandata ostala još jedna godina potrebno se već sada pripremati za majske manjinske izbore slijedeće godine i okupiti Srbe u gradovima i općinama gdje zajednica ima pravo formirati vijeća i/ili izabrati predstavnike. No ti organi još nisu izabrani, kao što je slučaj s gradom Dugom Resom te općinama Cetingrad, Rakovica, Josipdol i Lasinja. Predsjedništvo Vijeća je zaduženo da što prije otkloni uočene probleme u radu Vijeća, tajništva i knjigovodstvenog servisa odnosno da se preciznije definiraju pojedine obaveze oko pravljenja ekonomsko-financijskih izvještaja i planova.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više