Novosti

Kronika

Рeзултaти кaтaстрoфaлни

Нa нeдaвнoj сjeдници Виjeћa српскe мaњинe Kaрлoвaчкe жупaниje, oциjeњeнo je дa су рeзултaти пoписa стaнoвништвa зa српску зajeдницу кaтaстрoфaлни. O рeзултaтимa пoписa су гoвoрили прeдсjeдници лoкaлних српских зajeдницa

Large 1

Na nedavnoj sjednici Vijeća srpske manjine Karlovačke županije, ocijenjeno je da su rezultati popisa stanovništva za srpsku zajednicu katastrofalni. O rezultatima popisa su govorili predsjednici lokalnih srpskih zajednica. Bilo je govora o pravima na području gradova Ozalj, Duga Resa te općinama Lasinja, Josipdol, Rakovica, Tounj i Cetingrad, gdje su po prošlom popisu stanovništva Srbi imali pravo na formiranje manjinskih vijeća. No, ni do sada, prema popisu iz 2011. godine, u tim jedinicama nisu bile organizirane srpske institucije. Sada će ih biti još teže organizirati, ako to uopće bude moguće.

Predsjednici vijeća s područja Karlovačke županije su predstavnicama SNV-a, Jeleni Nestorović i Tamari Bosanac, pojasnili položaje svojih vijeća, te govorilo o tome kakva im treba oprema za rad i kakva im je saradnja sa SNV-om. Najavljen je niz zadataka; priprema novih izbora u maju 2023., aktiviranje pojedinaca da pristupaju organizacijama srpske zajednice te obilježavanje značajnih datuma iz historije. Za sljedeću godinu, prema financijskom planu, Vijeću će biti dodijeljeno oko 32 hiljade eura. Potom se govorilo o rezultatima lanjskog popisa stanovništva.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više