Novosti

Politika

Упoзнaвaњe виjeћникa

Oбиљeжeнa je слaвa Виjeћa српскe нaциoнaлнe мaњинe Kaрлoвцa Свeти Никoлa

Large karlovac

Članovi VSNM-a Karlovca

Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Karlovcu obilježilo je dan vijeća i Krsnu slavu svoga vijeća Svetog Nikolu. Održane su najprije radna, potom i svečana sjednica Vijeća. Bilo je govora o radu Vijeća od 1. juna, kada je novi saziv Vijeća formiran, do kraja ove godine. Izvještaj o šestomjesečnom-polugodišnjem radu podnio je predsjednik Rade Vlajinić.

- Trećeg septembra smo organizirali odlazak u Jasenovac na obilježavanje svetih novomučenika jasenovačkih. Sa nama su išli članovi Prosvjete. Položili smo vijence na spomenike svim žrtvama Jasenovca. Organizirali smo i izlet na Plitvice kako bi se novi vijećnici međusobno bolje upoznali - kazao je Vlajinić.

Dodao je da je pratio pet sjednica Gradskog vijeća, bez prava govora i glasanja, izdvojivši posljednju sjednicu kod donošenja budžeta pa će tako VSNM dobiti 7.940 eura za tri mjeseca što je, kaže Vlajinić, za sada dovoljno za normalni rad. Sredstva su povećana i zbog toga što su Albanci izgubili pravo na vijeće i ostao im je samo predstavnik. Šansa da se gradu predloži neki projekt, ističe Vlajinić, uvijek postoji tako da se određena sredstva uvijek mogu povećati.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više