Novosti

Društvo

Meмoриjaл зa Kисeлoг

Koшaркaшки клуб Бoрoвo oргaнизoвao je први Meмoриjaлни мeђунaрoдни кoшaркaшки турнир "Mилoрaд Maнojлoвић Kисeли", пoсвeћeн игрaчу и трeнeру кojи je прeминуo 2021.

Large informator memorijal  %c4%87irilica

Učesnici turnira

Kako bi održao uspomenu na veliko košarkaško i trenersko ime iz Borova, Košarkaški klub Borovo organizovao je 20. aprila u Sportskoj dvorani u Borovu naselju 1. Memorijalni međunarodni košarkaški turnir "Milorad Manojlović Kiseli", posvećen nezaboravnom igraču i treneru, koji je preminuo krajem 2021. godine.

Turnir je okupio mlade selekcije igrača, uzrasta do 13 godina, iz Vukovara, Tuzle i Kuzmina. Organizaciju turnira finansijski su pomogli Borovo d.d. i Vukovarsko-sremska županija, rekao je aktuelni trener Borova Igor Modalek. Izrazio je nadu da će ova sportska manifestacija postati tradicionalna.

- Kiselog pamtimo samo po najboljem. Bio je ovde od samog osnivanja Košarkaškog kluba. Još kao igrač počeo je da trenira mlađe generacije. Mislim da je 90 odsto dece koja su počela i trenirala košarku u Košarkaškom klubu Borovo prošlo kroz njegove ruke, a veliki broj njih je košarku i zavolelo zbog Kiselog - rekao je u ime organizatora Modalek.

Svojom dobrotom i entuzijazmom, neprikosnoveni Kiseli ostavio je neizbrisiv trag u košarci. Trenirao je takmičarske selekcije i Žensku košarkašku ekipu KK Borovo koja je bila u 2. Ligi, ali je kasnije izbegavao da trenira seniore i seniorke. Najviše je voleo da radi s decom i okupljao ih je u velikom broju. Poznati trener radio je i sa 14-godišnjim Aleksandrom Rašićem.

- Drago mi je što sam danas ovde jer je Kiseli bio moj trener od početka i naučio me u sedam godina treniranja svemu u košarci. U klub sam došao zbog prijatelja, a onda je to preraslo u ljubav. Kiseli nam je uvek govorio da budemo ozbiljni jer je košarka ozbiljan sport – ispričao je mladi košarkaš. Košarkaški turnir je otvorio Ivan Polhert, predsednik Zajednice sportskih udruženja GradaVukovara.

- Ostali klubovi su priželjkivali da imaju nekog poput Kiselog, jer on je kontaktirao sa decom, sa školama, trenerima, profesorima fizičkog i roditeljima. To je radio vrhunski i šteta je što nas je rano napustio - rekao je Polhert.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više