Novosti

Politika

Milanović je prešao na stranu desničarskog populizma

Posljednja izjava predsjednika Milanovića konačan je korak kojim se odvojio ne samo od ljevice, već i od ičega iole smislenog i ljudskog te prešao na stranu desničarskog populizma, što nije iznenađenje, nego kontinuitet, poručuje Radnička fronta

Large peovic

Katarina Peović (foto Goran Kovačić/PIXSELL)

Iz Radničke fronte su poslali priopćenje kojim osuđuju postupke predsjednika Zorana Milanovića. Smatraju da je posljednja izjava konačan korak kojim se odvojio ne samo od ljevice, već i od ičega iole smislenog i ljudskog, a prešao na stranu desničarskog populizma. Za njih ovaj korak nije iznenađenje, već predstavlja kontinuitet, ali još uvijek predstavlja bitan moment i simboličnu točku potpunog prelaska na desnicu.

Za njih, kako kažu, Zoran Milanović nikada nije predstavljao lijevu opciju, ali im je jasno kako se u pojedinim trenucima mogao činiti kao "manje zlo".

Prisjetimo se njegovih ranijih izjava, podsjetili su iz Radničke fronte, pritom se prisjećajući Milanovićevih kvalifikacija samoga sebe kao konzervativca i libertarijanca te njegovih izjava na kraju premijerskog mandata u kojima se sa takozvanim šatorašima nadmetao u nacional-šovinizmu, pritom spominjući "vojne lekarke" i nazivajući Srbe "šakom jada".

Ipak, za njih je trenutak kada se trebalo odreći Milanovića počeo sa Zakonom o radu koji je "fleksibilizirajući" radne odnose doveo do nikada nesigurnijih radnih odnosa za radnike koje ovih dana iz vladajućeg HDZ-a žele dodatno pogoršati. Međutim, priznaju da je bio dug put od toga do današnjih skandaloznih izjava i svrstavanja aktualnog predsjednika.

"Predsjednik je već prije koketirao sa svjetonazorskom desnicom, na što smo i ranije upozoravali, te se ova kulminacija dala naslutiti iz njegovih antikomunističkih i revizionističkih istupa, relativiziranja ispovijedi silovanih žena, kao i relativiziranje žrtava ratnih zločina", upozoravaju iz RF-a. Na prvom mjestu su istaknuli predsjednikovo vraćanje odličja Branimiru Glavašu, relativiziranje zločina Mihajla Hrastova, kao i konstantne napade na predstavnike Srba u RH, naročito na Milorada Pupovca kao najpoznatije od tih lica, nižu iz RF-a.

Za kraj su poručili da se namjeravaju nastaviti odupirati aktualnom predsjedniku i njemu sličnima na svim poljima, prvenstveno aktualnim izmjenama koje bi trebale dodatno pogoršati Milanovićev Zakon o radu, ali pritom ne ispuštajući iz vida i sve antifašističke, feminističke i općenito ljudske teme koje su Milanoviću trenutno "na piku".

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više