Novosti

Kronika

Нaпрeдуje грaдњa дoмa у Рoгoжи

Mjeстo у гaрeшничкoм крajу дoбит ћe прoстoриje зa друштвeнa дoгaђaњa. Инвeститoр друштвeнoг дoмa je Српскo нaрoднo виjeћe уз пoсрeдништвo ВСНM-a Бjeлoвaрскo-билoгoрскe жупaниje

Large 2

Budući društveni dom u Rogoži

U radovima na adaptaciji društvenog doma u Rogoži, završena je prva faza u kojoj se nakon zemljanih radova prešlo na izgradnju betonske deke i nastavilo sa zidarskim zahvatima. Sve radove izvodi preduzeće Lovrić gradnja Garešničkog Brestovca, a investitor je Srpsko narodno vijeće uz posredništvo Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije (VSNM).

Obnovljeni dom trebao bi u budućnosti služiti potrebama Srpskog kulturnog društva Prosvjeta - pododbor Garešnica, garešničkom VSNM-u te drugim civilnim udrugama. Trenutne radove obišli su gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija, dožupan Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić, dožupan iz redova srpske zajednice Saša Lukić te predsjednik županijskog VSNM-a Darko Karanović.

- Veseli me što smo prije četiri godine započeli s uređivanjem srpskih kulturnih centara, u Bjelovaru je Srpski kulturni centar uređen, opremljen i otvoren, a prije godinu dana značajna sredstva investirana su u Srpski kulturni centar Isidor Dobrović. Ovaj projekt uređenja kulturnog centra na području grada Garešnice nam je najveći i najznačajniji projekt. U suradnji s Gradom Garešnicom i Bjelovarsko-bilogorska županija financijski će s 200.000 kuna doprinijeti u opremanju ovog prostora. Također smo u proteklom periodu u suradnji s nizom naših općinskih vijeća opremili prostore koje su oni tražili. S ovim prostorom zaokružujemo priču gdje će sva općinska i gradska vijeća imati adekvatne prostore za rad - rekao je dožupan Saša Lukić.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više