Novosti

Politika

Naš svijet jedinstva, slobode i rada

Radnička fronta u Rijeci u ponedjeljak organizira program nazvan Naš svijet jedinstva, slobode i rada koji uključuje antifašistički koncert, radničko savjetovalište i narodnu kuhinju

Large radnicka

(foto Srećko Niketić/PIXSELL)

Povodom obilježavanja 1. maja - Praznika rada i 3. maja - Dana oslobođenja grada Rijeke, Radnička fronta organizira program Naš svijet jedinstva, slobode i rada koji će se održati u ponedjeljak 2. svibnja na Titovom trgu u Rijeci s početkom u 17 sati. Program je međunarodnog antiratnog, antifašističkog i radničkog karaktera, a obuhvaća niz kulturno-društvenih aktivnosti.

Potaknuti aktualnošću zahtjeva Inicijative za radnički Zakon o radu koja okuplja više od dvadeset tisuća članova, program započinje u 17 sati radničkim savjetovalištem koje je organizirano u suradnji s Nezavisnim sindikatom radnika Hrvatske kako bi radnicima Kvarnera, Gorskog kotara i Istre, stručnim savjetima pomogli u solidarnoj borbi za ostvarivanje i očuvanje radničkih prava te potaknuli zainteresirane da nam se pridruže u inicijativi.

Centralni događaj programa je antifašistički koncert Zbora Praksa i orkestra Motståndets Musik s početkom u 19 sati. Zbor Praksa pjevanjem njeguje antifašističke vrijednosti, pjesmama koje ističu razlike današnjeg društva, klasnu solidarnost te nadilaženje nacionalnih barijera, dok je orkestru Motståndets Musik iz Švedskog Malmöa glazba oruđe u borbi, dio načina otpora, kanal kojim izražava svoje značenje, svoju tugu, ljutnju i radost, ne samo svoje snove i političke vizije.

Po završetku zborskog programa u 20 sati, izvođačima i publici priređena je večera kako bi uz druženje podijelili svoja iskustva u borbi za pravedniji svijet bez ratova i klasnih razlika. U slučaju loših vremenskih uvjeta, program će se odvijati u Pogonu Kulture u Strossmayerovoj ulici.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više