Novosti

Kronika

Natječaj Ministarstva poljoprivrede za OPG-ove i SOPG-ove

Raspisan natječaj za poljoprivrednike s područja na kojima žive nacionalne manjine vrijedan 37 milijuna kuna

Large selo

Prijave se podnose od 25. jula do 26. avgusta (foto Ivica Galović/PIXSELL)

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je natječaj za financiranje projekata u 2022. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Natječaj je vrijedan 37 milijuna kuna, a prijave se podnose od 25. jula do zaključno 26. avgusta.

Cilj ovog natječaja je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovom prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu čime se doprinosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Na natječaj se mogu prijaviti samoopskrbna poljoprivredna gospodarstva (SOPG) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) upisana u odgovarajući upisnik prije 1. januara 2022. godine, ekonomske veličine od 500 do 4999 eura standardnog ekonomskog rezultata. Prijaviti se mogu SOPG-ovi i OPG-ovi iz jedinica lokalne samouprave koja ulaze u prve četiri prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom većim od pet posto nacionalnih manjina u stanovništvu prema Popisu iz 2011. Detaljne informacije dostupne su na linku ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više