Novosti

Politika

Nepismena rasprodaja

Ostavljajući sad po strani hoće li ‘milijuni kvadrata stvoriti tisuću ideja’, zanimljivo je na službenim stranicama DUUDI-ja vidjeti popis nekretnina koje se nude zainteresiranim investitorima

Sto projekata, 20 milijuna kvadratnih metara za tisuću ideja u hrvatskim županijama! Cilj je staviti u funkciju državne nekretnine, iste iskoristiti kao motor za daljnji razvoj jedinica lokalne samouprave te prikupiti značajna sredstva, kao i mišljenja i ideje zainteresirane javnosti, uvod je u posljednju akciju Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) koja je naslovljena ‘Projekti 100’. Njome pozivaju sve zainteresirane da za državnu imovinu na bubnju, na ispunjenom obrascu ‘iskažu svoj interes, ideju ili mišljenje’ zaključno do 15. rujna.

Ostavljajući sad po strani hoće li ‘milijuni kvadrata stvoriti tisuću ideja’, zanimljivo je na službenim stranicama DUUDI-ja vidjeti popis nekretnina koje se nude zainteresiranim investitorima. Uglavnom, popis nekretnina je, barem na prvi pogled, korektan, navedeno ih je 100, ali sve ostalo ostavlja dojam, slobodno se može reći, velike šlampavosti, zbog pravopisnih pogrešaka i neizbježnih tipfelera.

Primjerice, zainteresirani investitor može pod rednim brojem 41. naći i ‘Žaljezaru Sisak’ za koju se tek u šturom opisu može saznati da je ‘izgrađeno građevinsko zemljište, stara tvornica. Za neke ‘projekte’ ni opis ne može otkriti što je u ponudi DUUDI-ja. Primjerice, za projekt 88. nude se ‘Kulturi centar’ kojem je sjedište ‘Kumovec’ i opis ‘bivša rezidencija’, za projekt 89. ‘Studijski centar Kumovec’, stoji samo ‘izgrađeno građevinsko zemljište’, dok uz projekt 90. ‘Zagorje’ ovaj put ipak piše ‘Kumrovec’, s opisom ‘bivši hotel, izgrađeno građevinsko zemljište’. Iza toga se kriju bivša rezidencija Josipa Broza (projekt 88.), ‘Kulturi centar’ – bivša Politička škola (projekt 89.) i Zagorje (projekt 90.) – bivši Spomen-dom boraca.

Pitanje je dakle što zapravo DUUDI nudi. Žaljezara i Kumovec ipak ništa ne znače.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više