Novosti

Kronika

Neumorni veterani

Novi uspjesi maratonaca atletičara: U austrijskom Grazu u trčanju na pet kilometara Nikola Lukač iz Topuskog osvojio je prvo mjesto u kategoriji veterana od 70 do 75 godina, a Karlovčanin Vlado Starešinić prvo mjesto, od 65 do 70 godina starosti

D2130xee8pxi81brq048ubgcf8j

Nikola Lukač

Poznati maratonac iz Topuskog Nikola Lukač, inače bivši prometnik na željezničkoj pruzi, uspješno je završio lanjsku takmičarsku sezonu i to pobjedom. Posljednjeg dana 2017. godine nastupio je u austrijskom Grazu u trčanju na pet kilometara. Nastupilo je gotovo 600 takmičara, a Lukač se u generalnom plasmanu plasirao oko 75. mjesta. U svojoj kategoriji veterana od 70 do 75 godina Lukač je osvojio prvo mjesto. U kategoriji veterana M 65-70 godina starosti Karlovčanin Vlado Starešinić je također osvojio prvo mjesto. Zbog bolesti supruge u Grazu nije mogao nastupiti Milan Abramović, također iz Topuskog, koji se natječe u kategoriji veterana M-80-85 godina starosti.

- Sljedeće takmičenje koje nas čeka je Dvoransko prvenstvo Balkana u atletici za veterane koje će se održati 10. i 11. marta u Beogradu. Kao i u Graz ići ćemo nas trojica zajedno, autom, podijelit ćemo troškove, mada sva trojica imamo velikih problema sa financiranjem sudjelovanja na raznim takmičenjima. Za beogradsko prvenstvo počet ćemo se odmah spremati. Nastupit ćemo u desetak kategorija: u trčanju na 1500, 3000, 100 i 200 metara, u skoku u dalj, u hodanju na 3000 metara te u štafetama 4 x 100 i 4 x 400 metara, najavljuje neuništivi Nikola Lukač. Nadamo se da će atletičari veterani uspjeti sakupiti sredstva za sudjelovanje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više