>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše M.C.

Nova ravnateljica karlovačkog kazališta

Kazališno vijeće karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom jednoglasno je za novu ravnateljicu izabralo Irenu Božičević, dok dosadašnji ravnatelj Srećko Šestan odlazi na novu dužnost intendanta HNK-a Split

Kazališno vijeće karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom jednoglasno je za novu ravnateljicu izabralo Irenu Božičević (1967). Ovu odluku bi trebalo potvrditi karlovačko Gradsko vijeće, u što ne treba sumnjati pošto HDZ, čija je članica i predložena kandidatkinja, ima ogromnu većinu. Dosadašnji ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan, koji je dobrano unaprijedio kazališni život u gradu, formirajući ponovo nakon pola vijeka profesionalni glumački ansambl, odlazi na novu dužnost intendanta HNK-a Split.

Irena Božičević rođena je u Zagrebu, a 1971. godine je doselila u Karlovac, gdje je završila Gimnaziju i Srednju muzičku školu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1990. godine i stekla zvanje profesorice muzičke kulture. Zaposlena je 24 godine u Karlovačkoj županiji u Upravnom odjelu za školstvo. Aktivna je u nizu kulturno-umjetničkih društava, folklornih skupina i zborova. Vodstvo karlovačkog pododbora Prosvjete žali zbog odlaska Srećka Šestana s kojim su imali iznimno dobru saradnju ali izražavaju nadu da će s novom ravnateljicom ostvariti sličnu.

1/1