Novosti

Kronika

O kapitalnim projektima

Na 16. sednici Veća srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije je bilo govora i o tome da je odaziv manjinskih veća na poziv SNV-a za apliciranje za kapitalne investicije bio zadovoljavajući i da se rezultati očekuju

Large 3

Sednica je održana u Crkvenom domu u Dardi

U Crkvenom domu u Dardi održana je 16. sednica Veća srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije (VSNM OBŽ). Predsednik Veća Dejan Jeličić informisao je prisutne o aktivnostima između dve sednice. Te aktivnosti uglavnom su bile komemorativne prirode, poput Dana oslobođenja Osijeka, Dana Pobede i Dana Europe te Dana antifašističke borbe. Nakon toga Jeličić je većnike upoznao sa dosadašnjim započetim kapitalnim projektima u OBŽ, sufinanciranima od SNV-a, kao što su izgradnja Srpskog kulturnog centra u Belom Manastiru i Osijeku, obnova Srpske baranjske kuće u Belom Manastiru te kupovina nekretnina u Tenji.

Na sednici je bilo govora i o tome da je odaziv manjinskih veća na poziv SNV-a za apliciranje za kapitalne investicije, koji je raspisan u junu, bio zadovoljavajući i da se rezultati očekuju. U avgustu će se održati parastos i pomen za srpske žrtve stradale u vojnoj operaciji Oluja, a u planu je i širi sastanak svih manjinskih veća nakon objave rezultata Popisa stanovništva 2021. godine po nacionalnom sastavu koji se s nestrpljenjem očekuje jer od tog popisa umnogome će zavisiti buduća prava srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više