Novosti

Kronika

Oбнoвa дрeжничкoг хрaмa

Eпискoп Гoрњeкaрлoвaчкe eпaрхиje Гeрaсим oбишao je рaдoвe нa oбнoви хрaмa Рoђeњa прeсвeтe Бoгoрoдицe у Дрeжници, a у Oгулину je у хрaму Свeтoг вeликoмучeникa Гeoргиja oсвeтиo крст зa цeнтрaлну купoлу дрeжничкoг хрaмa

9kjyohdv4tgjxtp2vhe1htxne8z

(foto M. J.)

Episkop Gornjekarlovačke eparhije Gerasim obišao je radove na obnovi hrama Rođenja presvete Bogorodice u Drežnici. Nakon obilaska Drežnice, kako prenosi internetski portal Gornjekarlovačke eparhije, vladika je u Ogulinu u tamošnjem hramu Svetog velikomučenika Georgija osvetio krst za centralnu kupolu drežničkog hrama.

Projekt rješenja za obnovu drežničkog hrama izradio je čuveni beogradski arhitekt Predrag Peđa Ristić (1931 - 2019.). Po projektu je ovaj hram trobrodna bazilika sa centralnom kupolom. Izvedbeno rješenje obnove izrađeno je u uredu ogulinske arhitektice Kristine Špigl. Financiranju obnove donacijom se priključio dr. Nenad Lilić, inače rodom iz Niša, a koji sada živi i radi u Edmontonu u Kanadi. Tako je započela prva faza obnove hrama. Prilozima se mogu uključiti i svi ostali građani a kontakt osoba je ogulinski paroh protoprezviter Milan Simić (mobitel: 00-385-(0)98-1300-531.)

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više