Novosti

Kronika

Obnova pa zabava

Lovačka fešta kod Velikog Poganaca: Na proslavi se okupilo više desetaka velikopoganačkih te drugih lovaca iz susjednih i prijateljskih lovačkih društava

Q1styv49jr5rch31o45l0t92acv

Veselo uz klopu – Veliki Poganac

Lovci Lovačkog društva ‘Vepar’ iz Velikog Poganca, kod Koprivnice, organizirali su nedavno veliko slavlje povodom otvorenja svog drugog lovačkog doma koji se nalazi na pola puta između Apatovca i Ludbreškog Ivanca.

Na proslavi se okupilo više desetaka velikopoganačkih te drugih lovaca iz susjednih i prijateljskih lovačkih društava. Također je tamo bio velik broj drugih građana s šireg područja rasinjske općine i Koprivničko-križevačke županije. Za veselu atmosferu pobrinuo se poznati lokalni muzički sastav ‘Oldtajmeri’, a nezaobilazna je bila tradicionalna ponuda lovačkih delicija. Svi posjetitelji lovačke proslave mogli su tako uživati u pečenom odojku, dobrom srnećem paprikašu i domaćem prigorskom vinu.

- Otvoren je naš stari lovački dom i to smo odlučili svečano proslaviti. Nadamo se da će dom biti dalje u svojoj funkciji i na korist našem lovačkom društvu - poručeno je iz LD-a ‘Vepar’ Veliki Poganac. Velikopoganački lovci, o čemu je već izvještavano u prošlim brojevima Novosti, prije nekoliko tjedana organizirali su lovačko takmičenje u gađanju glinenih golubova na kojemu je nastupilo više od 40 lovačkih ekipa iz brojnih susjednih općina i županija.

Lovci su itekako aktivni kad je u pitanju obnova i uređenje lovačkog doma u kojoj su održali spomenutu proslavu. Oko doma koji je građen osamdesetih godina prošloga stoljeća, a nije korišten zadnjih dvadesetak godina, sada se redovito kosi trava i brine o okolišu. Pored vanjskih radova, vrijedni lovci obnovili su dobrovoljnim radom i vlastitim sredstvima unutrašnje prostorije doma.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više