>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Obnova pa zabava

Lovačka fešta kod Velikog Poganaca: Na proslavi se okupilo više desetaka velikopoganačkih te drugih lovaca iz susjednih i prijateljskih lovačkih društava

Lovci Lovačkog društva ‘Vepar’ iz Velikog Poganca, kod Koprivnice, organizirali su nedavno veliko slavlje povodom otvorenja svog drugog lovačkog doma koji se nalazi na pola puta između Apatovca i Ludbreškog Ivanca.

Na proslavi se okupilo više desetaka velikopoganačkih te drugih lovaca iz susjednih i prijateljskih lovačkih društava. Također je tamo bio velik broj drugih građana s šireg područja rasinjske općine i Koprivničko-križevačke županije. Za veselu atmosferu pobrinuo se poznati lokalni muzički sastav ‘Oldtajmeri’, a nezaobilazna je bila tradicionalna ponuda lovačkih delicija. Svi posjetitelji lovačke proslave mogli su tako uživati u pečenom odojku, dobrom srnećem paprikašu i domaćem prigorskom vinu.

- Otvoren je naš stari lovački dom i to smo odlučili svečano proslaviti. Nadamo se da će dom biti dalje u svojoj funkciji i na korist našem lovačkom društvu - poručeno je iz LD-a ‘Vepar’ Veliki Poganac. Velikopoganački lovci, o čemu je već izvještavano u prošlim brojevima Novosti, prije nekoliko tjedana organizirali su lovačko takmičenje u gađanju glinenih golubova na kojemu je nastupilo više od 40 lovačkih ekipa iz brojnih susjednih općina i županija.

Lovci su itekako aktivni kad je u pitanju obnova i uređenje lovačkog doma u kojoj su održali spomenutu proslavu. Oko doma koji je građen osamdesetih godina prošloga stoljeća, a nije korišten zadnjih dvadesetak godina, sada se redovito kosi trava i brine o okolišu. Pored vanjskih radova, vrijedni lovci obnovili su dobrovoljnim radom i vlastitim sredstvima unutrašnje prostorije doma.

1/1