>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Lovačka zabava u Tubakuši

Tradicionalno okupljanje u Velikom Pogancu: U takmičenju su nastupila brojna lovačka društva iz Koprivničko-križevačke,Varaždinske i Međimurske županije

Prošlog vikenda, LD ‘Vepar’ Veliki Poganac kod Koprivnice, tradicionalno je organizovalo takmičenje u gađanju glinenih golubova i prigodnu zabavu. Lovačko takmičenje i zabava, održani su na prostoru Tubakuša na kojemu se nalazi lovački dom i streljana. Ove godine u takmičenju su nastupila brojna lovačka društva iz Koprivničko-križevačke,Varaždinske i Međimurske županije, a prisustvovali su i brojni domaći gledaoci. Izuzetno posjećena je bila zabava u večernjim satima koja je okupila mnogo mladih iz svih krajeva sjeverozapadne Hrvatske.

- Okupile su se 43 ekipe za takmičenje i oko 80 lovaca - strijelaca. Prvo mjesto osvojila je ekipa Fazan iz Ruševca. Posebno uzbudljivo je bilo noćno gađanje i na njemu su se iskazali brojni dobri strijelci. Kasnije smo svi uživali u zabavi - rekao je Ljubiša Grubačević, mještanin Male Rijeke te dodao kako je svake godine sve više ljudi na lovačkom takmičenju i samoj zabavi.

1/1