Novosti

Društvo

Obojali smo Portal Novosti

Odlučili smo se na preoblikovanje kojim bi se poboljšala funkcionalnost Portala Novosti, uz zadržavanje prepoznatljivog vizualnog identiteta i logike prezentacije tekstova. Promjena je dosta, ali nisu napadne. Redizajnom je unesena svježina, a zadržan karakter

Portal Novosti od danas izgleda malo drugačije. Redizajnirali smo ga. Veća su slova u naslovima i tekstovima, jasnije su označene i izdvojene pojedine rubrike, povećan je kapacitet za objavu vijesti, a možda najprimjetnija novost su fotografije u boji.

Uredništvo Novosti i Srpsko narodno vijeće kao izdavač odlučili su se početkom godine na preoblikovanje kojim bi se poboljšala funkcionalnost portala, uz zadržavanje prepoznatljivog vizualnog identiteta i logike prezentacije tekstova. Stoga smo okupili isti tim s kojim smo prije šest godina radili prvu verziju Portala Novosti. Redizajn potpisuje agencija Parabureau (Igor Stanišljević i Tena Križanec), a tehničku izvedbu Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn.

Promjena je dosta, ali nisu napadne. Redizajnom je unesena svježina, a zadržan karakter. Vjerujemo da će se čitatelji lako snaći, a i pronaći nešto novo, kao što su PDF-ovi tiskanog izdanja koje ćemo postavljati nakon povlačenja svakog broja tjednika Novosti s kioska. Tjednik Novosti još uvijek je naš osnovni proizvod, onaj u koji ulažemo najviše energije. Htjeli smo ga približiti čitateljima koji su navikli pratiti nas samo na portalu i učiniti ga dostupnim našoj brojnoj publici izvan Hrvatske.

Portal Novosti ispočetka je služio samo za prenošenje tekstova iz tjednika Novosti, a danas već donosi znatan broj vlastitih vijesti i drugih tekstova. Postao je relevantan izvor za druge medije u Hrvatskoj i regiji koji sve češće preuzimaju naše priče. Redizajn će omogućiti da ih bude još više. Nastojat ćemo razvijati oba izdanja, paralelno nudeći našim čitateljima dobro posloženi tjedni paket kvalitetnih tekstova u listu i svakodnevnu produkciju aktualnih sadržaja na portalu. Početkom iduće godine bit će dostupna i mobilna aplikacija Portala Novosti s personaliziranim funkcijama.

Portal Novosti donosit će i dalje tekstove na latinici i ćirilici, uz mogućnost izbora između dvaju pisama. Odsad postoji i mogućnost izbora između crno-bijelih fotografija i kolora, koji smo postavili kao početno stanje. Boje unose više živosti i vedrine. Neka vam boje budu novo normalno. Hvala vam što nas čitate.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više