Novosti

Kronika

Oдaнa пoчaст вeликoм знaнствeнику

Пoжeгa мoжe бити пoнoснa штo имa спoмeник Никoли Teсли, рeкao je дoжупaн Никoлa Ивaнoвић пoлaжући цвиjeћe нa спoмeник знaнствeнику у пaрку кoд Oрљaвe у Пoжeги

Delegacija Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije i županijske organizacije SDSS-a sa dožupanom Nikolom Ivanovićem položila je cvijeće na spomenik Nikoli Tesli u parku kod Orljave u Požegi. Obilaskom spomenika odana je počast Tesli uoči godišnjice smrti ovog velikog znanstvenika.

- Požega može biti ponosna što ima spomenik Nikoli Tesli, nadamo se da će sa naše strane prošle godine pokrenuta inicijativa zaživjeti i postati tradicionalna u Požegi. Svake godine naše županijsko vijeće organizira izlet u Liku pa se obiđe i rodno mjesto Tesle. Uvođenjem eura dobili smo još jedan vid poštovanja lika i djela Nikole Tesle u Hrvatskoj i EU, te smo upravo taj novčić ove godine iskoristili i za česnicu koju smo prelomili na Božićnom prijemu u Požegi - naglasio je Ivanović.

Delegacija županijskog vijeća prisustvovala je Božićnom prijemu SNV-u u Zagrebu, kao i bogosluženjima u Kusonjama i Požegi.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više