Novosti

Društvo

У Пoжeги приjeм уoчи прaвoслaвнoг Бoжићa

Плaнирaмo дa свaкo виjeћe нa пoдручjу жупaниje oргaнизирa бaрeм двa дo три дoгaђaњa, кao и дa сe трajнo риjeши прoстoр зa рaд Виjeћa у Пoжeги, a у тoку je oснивaњe пoдoдбoрa "Прoсвjeтe" у тoм грaду, нajaвиo je Никoлa Ивaнoвић

Large pozega prijem 5

Paroh požeški Nikola Petrović osveštao je slavski kolač

Uoči predstojećeg pravoslavnog Božića, 4. januara su u Požegi gradski VSNM, parohija požeška SPC-a i požeško-slavonski dožupan iz redova srpske zajednice Nikola Ivanović organizirali tradicionalni Božićni prijem koji je, između ostalog, bio prilika za podsjećanje što se sve radilo u protekloj godini.

- U više sredina proslavljen je Dan žena, kao i obilježeni vjerski praznici. Nastojali smo raditi s predstavnicima različitih tvrtki, obrtnika i poljoprivrednika, bili smo na sajmovima, a organizirano je i nekoliko predavanja - rekao je i osvrnuo se i na očuvanje antifašističkih tekovina na skupovima i komemoracijama.

- Tokom godina održali smo jako puno radnih akcija iz čega se vidi jaka povezanost sa zajednicom, kao i želja da se urede naša crkvišta, spomenici i kulturna baština. Posebno sam zadovoljan podrškom koju imamo od Srpskog narodnog vijeća, kao naše krovne organizacije. Pomogli su oko uređenja prostora u Pakracu, uređen je prostor u Treštanovcima, radi se na prostoru u Lučincima, a uređen je i niz domova gdje se mogu okupljati pripadnici srpske zajednice, kao i drugi mještani – istaknuo je Ivanović.

- Planiramo da svako vijeće na području županije organizira barem dva do tri događanja, kao i da se trajno riješi prostor za rad Vijeća u Požegi, a u toku je osnivanje pododbora "Prosvjete" u tom gradu - najavio je Nikola Ivanović.

Zamjenik požeškog gradonačelnika Borislav Miličević, pozdravljajući prisutne u ime gradonačelnika, zahvalio je na kolektivnom doprinosu u privrednom i društvenom životu Požege, dok je dožupan Ferdinand Troha obećao da će Županija učiniti koliko je u okviru njenih mogućnosti da podrži srpsku zajednicu.

Nakon pozdravnih govora i čestitki, paroh požeški Nikola Petrović osveštao je slavski kolač.

Prijemu su prisustvovali saborska zastupnica Dragana Jeckov, zamjenica gradonačelnice Pakraca iz redova srpske zajednice Mirsada Popović Damjanović, kao i brojni članovi manjinskih vijeća i aktivisti srpskih organizacija.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više