Novosti

Kronika

U Požegi održan svečani Božićni prijem

Vijeće srpske nacionalne manjine Požege organiziralo tradicionalni Božićni prijem i najavilo nove aktivnosti

Hd91r5ac2816xfiqtiw0aiqfnkp

Gradsko Vijeće srpske nacionalne manjine Požege organiziralo je 5. decembra Božićni prijem na kojem su prisustvovali predstavnici manjinskih vijeća s područja županije, organizacija SDSS-a Pakraca i Brestovca, kao i predstavnici Udruženja antifašističkih boraca i antifašista Požege (UABA) i drugih nevladinih organizacija.

Prijem je održan u prostorijama Parohije požeške a skupu su se obratili predsjednik županijskog Vijeća Nikola Ivanović, predsjednik požeškog VSNM-a Borivoj Miljević, kao i požeški paroh protojerej Aleksandar Bjelić. Pozdrave i čestitku uputila je Kaja Holjevac, predsjednica UABA Požega.

Prijem je bio prilika za susret i razgovor o novim aktivnostima na području Požege i Požeško-slavonske županije, ocijenio je Ivanović za Novosti, izrazivši očekivanje da će Vijeće u novom mandatu nastaviti s kvalitetnom radom.

- Naše vijeće je u ovom mandatu mnogo aktivnije nego u prethodnom. Većina su novi članovi, ali je problem što su mladi u manjini. Moj zamjenik Vladimir Stanić i ja smo najmlađi u vijeću. Bitno je da ne budemo razjedinjeni, da zajednički nastupamo i da se okupljamo oko SPC-a. Ne smijemo postojati samo na papiru, nego svojim aktivnostima biti vidljivi u gradu, tako da planiramo više aktivnosti u narednim mjesecima. Osim toga, imamo dobru suradnju sa županijskim VSNM-om, antifašistima i SPC-om - rekao nam je Miljević.

Objasnio je i da se prijem održava desetak godina, a da ga je prijašnji predsjednik, sada pokojni, Tihomir Aleksić, od skromnog okupljanja doveo u red društvenog događaja u gradu i jednu od prilika za okupljanje tamošnje srpske zajednice.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više