Novosti

Kronika

Сурaдњoм дo мjeстa oкупљaњa

Зajeдничким снaгaмa ВСНM-a Пoжeшкo-слaвoнскe жупaниje, Грaдa Пoжeгe, мjeштaнa сeлa Лaзe и Koмушинe у сурaдњи сa Српским нaрoдним виjeћeм oдржaнa рaднa aкциja урeђeњa друштвeнoг дoмa у Лaзaмa

Large rad2

Prije nekoliko dana održana je radna akcija u kojoj se počelo s prvim aktivnostima uređenja Društvenog doma u selu Laze kod Požege u što su uključeni VSNM Požeško-slavonske županije i Grada Požege, mještani sela Laze i Komušine u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem.

U radnoj akciji prepokriven je krov društvenog doma čija je površina 400 kvadratnih metara, očišćen tavan i unutrašnjost doma te uređen okoliš oko objekta, dok će se u narednim fazama raditi se na daljnjem uređenju doma koji bi postao mjesto okupljanja i aktivnosti za preko 150 mještana sela Laza i Komušine.

– S gradskim vlastima dogovorili smo da će one postaviti stolariju i električne instalacije, dok će srpska zajednica i njeni predstavnici raditi na unutrašnjem uređenju u što spadaju i radovi na spuštenom stropu te žbukanje, kao i opremanje prostora - rekao nam je požeško-slavonski dožupan Nikola Ivanović.

- Pored uređenja velike sale u domu želimo pomoći starijem bračnom paru koji živi u nekadašnjem učiteljskom stanu u drugom dijelu doma, pa nam se mogu obratiti svi koji žele pomoći - rekao je Ivanović, naglasivši da tim ljudima između ostalog treba i namještaj.

- Ima ih koji kažu da u ovim selima nema ljudi. Radove su izveli mještani, mahom mlađi ljudi, tako da nas ima - istaknuo je Ivanović.

Radnoj akciji su i predsjednik VSNM Požega Borivoj Miljević, kao i predsjednik SDSS-a Požeštine Dalibor Grabusin, a okupljene je došao pozdraviti i novi paroh požeški Nikola Petrović.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više