>

novosti logo

Piše N.J.

Održan drugi modul Političke akademije SNV-a

U svjetlu nadolazećih izbora za manjinska vijeća stavljen je naglasak na važnost, ulogu i poziciju manjinskih vijeća

Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina i propisima koji se nadovezuju na njega i reguliraju prava manjina te položaj i uloga srpskih organizacija i institucija u Hrvatskoj, bile su teme drugog modula osme generacije Političke akademije SNV-a, održanog od 5. do 7. aprila u Termama Jezerčica.

Polaznicima su o navedenim temama govorili Ljubomir Mikić, Boris Milošević, Nikola Ivanović, Aleksandar Tolnauer i Aleksandar Milošević, a grupi su se u nedjelju pridružili i Milorad Pupovac i Dejan Jović koji su održali jednosatni razgovor s polaznicima

U svjetlu nadolazećih izbora za manjinska vijeća naglasak je stavljen upravo na važnost, ulogu i poziciju manjinskih vijeća kako bi mladi shvatili da je to važan instrument za ostvarivanje naših prava i jačanje pozicije u lokalnim sredinama koji ne bi trebao biti obezvređivan neizlaskom na izbore, rekla je za Novosti administatorica Akademije Jelena Nestorović, ističući da je modul po mišljenju polaznika bio jako dinamičan i zanimljiv.

Predavanja su, osim polaznika ovogodišnje generacije, slušali i mladi iz zapadne Slavonije koji se iduće godine planiraju prijaviti na Političku akademiju koje je u goste doveo zamjenik načelnice Pakraca Nikola Ivanović.

1/1