Novosti

Politika

Пoзив нa Пoлитичку aкaдeмиjу

Oвe гoдинe СНВ oкупљa 12. гeнeрaциjу пoлaзникa Пoлитичкe aкaдeмиje зa млaдe и друштвeнo aктивнe припaдникe српскe зajeдницe, у дoби oд 20 дo 35 гoдинa, сa минимaлнo срeдњoшкoлским oбрaзoвaњeм тe вoљoм дa буду aктивни грaђaни. Приjaвe трajу дo 10. мaртa

Large informator poziv na akademiju  %c4%86irilica

Polaznici 11. generacije Političke akademije (foto Nenad Jovanović)

Srpsko narodno vijeće već 11 godina uspješno provodi program Političke akademije za mlade i društveno aktivne pripadnike srpske zajednice. Akademija je kroz godine iznjedrila desetine politički te društveno aktivnih članova zajednice. Ove godine okupljaju 12. generaciju polaznika. Program je namijenjen mladim osobama u dobi od 20 do 35 godina, sa minimalno srednjoškolskim obrazovanjem te voljom da upoznaju i preispituju društvo oko sebe i budu aktivni građani.

U okviru programa bavit će se važnim temama kao što su: političko organiziranje i djelovanje, izbori, predstavljanje, djelovanje u institucijama, komuniciranje s medijima, historija i identitet Srba u Hrvatskoj, razvoj i financiranje projekata. Polaznici sudjeluju u radionicama, predavanjima, vježbama, terenskoj nastavi i drugim oblicima prenošenja znanja.

Program Akademije odvijat će se kroz 6 susreta (modula) u toku cijele 2023. godine, koji traju od petka popodne do nedjelje popodne, a razmak između održavanja modula će biti minimalno mjesec dana. U julu i avgustu program se neće odvijati. Troškove pokriva SNV.

Prijave su otvorene do 10. marta, a svi koji ispunjavaju uslove mogu se prijaviti putem obrasca na web stranicama SNV-a. Posebna komisija odabrat će polaznike. Prilikom odabira naročito će se voditi računa o spolnoj i regionalnoj zastupljenosti kandidata, njihovoj motivaciji i dosadašnjem društvenom angažmanu. Dodatne informacije i pitanja o programu zainteresirani mogu dobiti na mail adresi: jelena.nestorovic@snv.hr.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više