Novosti

Politika

Opremanje kontejnera na Baniji

Uz pomoć poduzeća Asia Fermendi iz Kozarske Dubice, SNV je započeo akciju opremanja kontejnera sanitarnom opremom i dodatnim prozorima na potresom stradalim područjima

Large ugradnja

Ugradnja sanitarnih čvorova u Donjim Kukuruzarima (foto Facebook/SNV)

U prvim danima humanitarne akcije "Banija je naša kuća" prioritet je bio smještanje ljudi u stambene kontejnere – privremeni, ali sigurni smještaj koji je zadovoljavao dva osnovna uvjeta – krov koji ne prokišnjava i topli krevet, izvještavaju iz Srpskog narodnog vijeća.

U međuvremenu, SNV je naručivao potpuno opremljene kontejnere sa sanitarnim čvorom. Zahvaljujući sredstvima prikupljenima u sklopu akcije "Banija je naša kuća", sada se organizira i nadogradnja sanitarija u tridesetak kontejnera koji nisu imali sanitarni čvor, u čemu pomažu majstori iz poduzeća Asia Fermendi iz Kozarske Dubice. Uz sanitarije, na pojedine kontejnere ugrađivali su se i dodatni prozori. U srijedu se radilo u Donjim Kukuruzarima.

Govoreći danas u Hrvatskom saboru predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac upozorio je da veliki dio kontejnera i mobilnih kućica nije spojen na vodovodnu mrežu i da nema septičkih jama, što također spada među prioritete. Pupovac je zatražio i da se bitno pojednostavi procedura za dostavljanje zahtjeva za obnovu.

Naravno, novi će problemi uvijek iskrsavati, ali na sreću naši su Banijci i Banijke strpljivi i puni razumijevanja, a prioritet akcije je što prije svakoj osobi i obitelji pogođenoj potresom osigurati uvjete za dostojanstven život, poručuju iz SNV-a.

Video pogledajte ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više