>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Osma generacija Političke akademije

Politička akademija SNV-a ove je godine okupila 17 polaznika iz svih krajeva Hrvatske: Borova, Negoslavaca, Rijeke, Vukovara, Biskupije, Krnjaka, Siska, Zagreba, Dalja, Pule, Korenice i Ogulina

Uvodnim, prvim modulom, održanim od 15. do 17. marta u Termama Jezerčica kod Stubičkih toplica, počela je s radom nova, osma generacija Političke akademije SNV-a. Okupilo se 17 polaznika iz svih krajeva Hrvatske: Borova, Negoslavaca, Rijeke, Vukovara, Biskupije, Krnjaka, Siska, Zagreba, Dalja, Pule, Korenice i Ogulina. Oni su odslušali predavanja predsjednika SNV-a Milorada Pupovca, predsjednika Savjeta akademije SNV-a Dejana Jovića i potpredsjednika ‘Prosvjete’ Siniše Tatalovića.

- Tema predavanja bile su zastupanje interesa Srba u Hrvatskoj, historijsko i suvremeno utemeljenje prava Srba u Hrvatskoj, aktualni trenutak pravnog i političkog položaja, izazovi i pozicioniranja. Ova generacija polaznika će kao i prethodne, odslušati ukupno sedam modula, od kojih dio u proljeće, a dio na jesen, a polaznici će također posjetiti spomen područje Jasenovac - rekla je Jelena Nestorović iz SNV-a.

1/1