>

novosti logo

Vijesti / Kultura Vijesti / Kultura
Piše N.J.

Otvorena izložba fotografija Nenada M. Hlače

Izložba je otvorena u Galeriji Arheološkog muzeja Zagreba povodom desetogodišnjice osnivanja Saveza Rusa RH i pokretanja časopisa ‘Ljetopis’, 

Povodom desetogodišnjice osnivanja Saveza Rusa Republike Hrvatske i pokretanja ruskog časopisa ‘Ljetopis’, 30. januara je u Galeriji Arheološkog muzeja Zagreb otvorena izložba fotografija novinara, fotoreportera i izvršnog urednika ‘Ljetopisa’ Nenade M. Hlače, nekadašnjeg urednika zagrebačkog ‘Večernjeg lista’.

- Tokom proteklih deset godina, otkako je ‘Ljetopis’ pokrenut, prikupljena je velika arhiva fotografija koje prenose najzanimljivije momente iz života ruske nacionalne zajednice koja u Hrvatskoj uspijeva sačuvati svoj kulturni identitet - rekla je glavna urednica Katarina Todorcev Hlača, i dodala da Hlača svjedoči o profesionalizmu autora, pa da bi bilo šteta da ih publika ne vidi.

- Fotografije su nastale u periodu od deset godina za vrijeme prisustvovanja kongresima ‘Ruskog mira’ u Rusiji, konferencijama Svjetske organizacije ruskojezičnih udruženja i u trenucima odmora - rekao nam je Nenad M. Hlača, koji u ‘Ljetopisu’ prati događanja u organizaciji udruženja ruske nacionalne manjine i društva hrvatsko-ruskog prijateljstva.

Izložba s 20-ak fotografija otvorena je do 9. februara, a njeno održavanje pomogli su Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske i predstavnica ruske nacionalne manjine Grada Zagreba Galina Kovačević.

1/2