Novosti

Društvo

P.E.N. centar oštro osudio prijetnje Borisu Dežuloviću

"Bez obzira što o tekstu mislili i kako ga doživljavali pa i kao produbljivanje rana žrtve Vukovara, atmosfera straha i javno pozivanje na linč zbog izgovorene riječi, neprihvatljivo je u slobodnoj zemlji", ističe predsjednik hrvatskog P.E.N. centra Tomica Bajsić

Large dezulovic  1

Boris Dežulović (foto N1 televizija)

Hrvatski P.E.N. centar u srijedu je oštro osudio brojne i sve učestalije prijetnje smrću piscu i novinaru Borisu Dežuloviću kojem je, kažu, zbog kolumne koju je napisao o Vukovaru ugrožen život i egzistencija.

"Bez obzira što o tekstu mislili i kako ga doživljavali pa i kao produbljivanje rana žrtve Vukovara, atmosfera straha i javno pozivanje na linč zbog izgovorene riječi, neprihvatljivo je u slobodnoj zemlji", ističe se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Hrvatskoga P.E.N. centra Tomica Bajsić.

Dežulović je nakon objave kolumne "Je*o vas Vukovar" na portalu N1, koju su javno osudile udruge branitelja, ali i Ministarstvo branitelja, primio brojne prijetnje putem društvenih mreža. Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da policija provodi izvide o prijetnjama koje je primio. U njegovu obranu stalo je, među ostalima, Hrvatsko društvo pisaca i Hrvatsko novinarsko društvo koje je ustvrdilo da je Dežulović žrtva institucionalnog linča zbog teksta u kojem problematizira zloupotrebu žrtve grada Vukovara u političke svrhe. 

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više