Novosti

Kronika

Пaкeти ђaцимa

Зajeдничкo вeћe oпштинa и oвe je гoдинe, у пoвoду Нoвe гoдинe пo jулиjaнскoм кaлeндaру, oбрaдoвaлo вишe oд 1400 учeникa Oсjeчкo-бaрaњскe и Вукoвaрскo-срeмскe жупaниje кojи пoхaђajу нaстaву нa српскoм jeзику

Large 2

Doprema paketa

Zajedničko veće opština (ZVO) i ove je godine, u povodu Nove godine po julijanskom kalendaru, obradovalo više od 1.400 učenika iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-sremske županije koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku po sva tri modela obrazovanja, podelivši im prigodne pakete. Svi paketi predani su direktorima osnovnih škola koji su u par dana organizovali podelu. Kancelarija za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske osigurala je sredstva za pakete, a u njima se nalazio sav neophodan školski pribor među kojima i posebno štampane sveske s motivima znamenitih Srba s prostora istoka Hrvatske poput Milutina Milankovića, Josifa Milovuka i Zaharija Orfelina.

– Ovo su sveske sa našim motivima prilagođene deci. Želimo da promovišemo značajne naučnike i da deca nauče da sa obrazovanjem po modelu A dobijaju kvalitetno znanje, da i oni jednog dana mogu biti znameniti kao i ovi ljudi koje smo stavili na sveske. Sveske su dobili svi učenici od prvog do osmog razreda, a što se tiče školskog pribora svi su takođe dobili podjednako, osim prvog razreda koji je dobio nešto manje iz razloga što su prvaci nedavno dobili torbe i školski pribor. Prvaci su uz sveske dobili bojice, a učenici od drugog do osmog razreda dobili su i drugi materijal poput tempera, pernica, kajdanki i tako dalje - rekao je predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.

Osim ZVO-a i Gradska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) već više od deset godina povodom Nove godine poklanja slatke pakete deci koja pohađaju vrtić Vukovar 2, a vredno spomena je da su gradski većnici Dejan Drakulić i Zoran Rokvić te zamenik gradonačelnika iz reda pripadnika srpske zajednice Srđan Kolar i ove godine iz svojih naknada izdvojili financijska sredstva za pakete kojima su obradovali najmlađe stanovnike grada na Dunavu. Zbog epidemiološke situacije, većnici i zamenik gradonačelnika, kao što je to bio slučaj prethodnih godina, nisu bili u prilici da deci lično uruče pakete pa je poklone primila direktorka Marina Latinović koja se u ime vrtića zahvalila na poklonima.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više