Novosti

Politika

Plenković i Brnabić sastali se u Banskim dvorima

Prije odlaska na Veliku skupštinu SNV-a premijer Andrej Plenković primio je u Vladi srpsku predsjednicu Vlade Anu Brnabić

Large plenkovic

Andrej Plenković primio Anu Brnabić u Banskim dvorima (foto Željko Hladika/PIXSELL)

Povodom Velike skupštine Srpskog narodnog vijeća (SNV), koja se u nedjelju održava u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u Hrvatsku je došla srpska premijerka Ana Brnabić. U nedjelju prijepodne u Banskim dvorima primio je hrvatski kolega Andrej Plenković koji će se također obratiti Skupštini koju čine izabrani vijećnici i predstavnici srpske nacionalne manjine iz više od 150 općina, gradova i županija, njih više od tisuću i pol.

Na Skupštini će biti i predstavnici svih relevantnih organizacija srpske zajednice u Hrvatskoj te manjinskih i institucija za zaštitu ljudskih prava, uz prisustvo visokih delegacija Hrvatske, Srbije te BiH - Republike Srpske.

Potrebno je u dijalogu rješavati otvorena pitanja i unaprjeđivati suradnju između Hrvatske i Srbije, objavio je na Twitteru Plenković nakon sastanka s premijerkom Srbije.

Njih dvoje susreli su se u Banskim dvorima uoči Velike skupštine, a na sastanku su bili i potpredsjednica hrvatske Vlade Anja Šimpraga te ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov.

Brnabić je nakon sastanka otišla u Lisinski gdje je dočekao predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više