Novosti

Politika

Plenković otvorio otvoreno

Premijer Andrej Plenković svečano je otvorio pulsku bolnicu koja uredno radi već gotovo godinu dana, jednako kao što je u veljači prošle godine otvorio Studentski dom Sveučilišta u Dubrovniku koji je u to vrijeme uredno radio već pola godine

Large pula

Vili Beroš, Andrej Plenković, Boris MIletić i Irena Hrstic (foto Srećko Niketić/PIXSELL)

Navikli smo već da se u predizbornim kampanjama svečano otvaraju autoceste, ceste, putevi, mostovi, vijadukti, liftovi, gradilišta, ma sve što može donijeti koji glas razdraganog biračkog tijela. Evo, na primjer, Pelješki most. Kamen temeljac tog najvećeg infrastrukturnog pothvata nezavisne Hrvatske, nakon autoceste Zagreb-Split, prvi put je položio tadašnji predsjednik Vlade Ivo Sanader još 2005. godine. Kako novca nije bilo, a EU fondovi su bili još daleko, kamen je ostao položen, a mehanizacija se, kao i svita, u miru razišla, da bi se dvije godine potom ponovo okupila, ovaj put pred parlamentarne izbore. Kamen je ostao gdje je, opet nikakvih pomaka nije bilo, financijska kriza je poharala Hrvatsku, a na most su svi zaboravili do 2018. kada radovi uistinu počinju i to u mandatu Andreja Plenkovića.

Isti taj Plenković prošli tjedan svečano je otvorio novu pulsku bolnicu za čiju su gradnju pripreme počele još 2013. godine, da bi u međuvremenu bila nekoliko puta i prekinuta. Jednom baš u vrijeme HDZ-ove vlasti i Vlade već zaboravljenog Tihomira Oreškovića.

Ne bi ta vijest bila posebno zanimljiva sama po sebi da bolnica, u koju je uloženo gotovo 900 milijuna kuna, ne radi već gotovo godinu dana. Naime, od dobivanja uporabne dozvole prošlo je 11 mjeseci, a od otvorenja deset, s tim da su prvi odjeli useljeni još 2019. godine. Štoviše, svečanost otvaranja bila je pripremljena za siječanj ove godine, ali je odgođena zbog pandemije koronavirusa.

I tako, dan za danom, mjesec za mjesecom, došli smo do kraja listopada da bi se napokon svita okupila i u sastavu premijer Plenković, župan Boris Miletić, ministar zdravstva Vili Beroš i ostali pripadajući konačno bila prerezana vrpca.

Nije ovo Plenkoviću prvi put. U veljači 2021. svečano je otvorio Studentski dom Sveučilišta u Dubrovniku, koji je u to vrijeme već pola godine uredno radio. Ali to je bilo u jeku predizborne kampanje za lokalne izbore…

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više