Novosti

Kronika

Плeвникoв спoмeник Kaрлoвцу

‘Људи Kaрлoвцa’, нaслoв je нajнoвиje књигe пoзнaтoг кaрлoвaчкoг публицистa, књижeвникa и нeдaвнo умирoвљeнoг нoвинaрa, др. Дaнкa Плeвникa, прoмoвирaнe у кaрлoвaчкoj Грaдскoj књижници Ивaн Гoрaн Koвaчић

7nzk6q8tej93k16u3166ogk5grg

Promocija knjige

Ljudi Karlovca, naslov je najnovije knjige poznatog karlovačkog publicista, književnika i nedavno umirovljenog novinara, dr. Danka Plevnika, koja je promovirana u karlovačkoj Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić. O Plevnikovoj knjizi su govorili donedavni predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademik Zvonko Kusić, te poznati Karlovčanin, advokat i sportaš Anton Toni Nobilo. Ilirska dvorana u knjižnici je bila pretijesna da primi sve zainteresirane. Radi se zapravo o svojevrsnom nastavku prethodne Plevnikove knjige ‘Moja povijest Karlovca’.

Mnogi od Karlovčana će se, uz tople, zabavne tekstove i ponešto pravih eseja o karlovačkim veličinama kao što su Gajo Petrović, Josip Vaništa, Gojko Nikoliš, Marijan Matković, Stanko Lasić ili Georgij Paro. I ova će knjiga, baš kao i prošla, nesumnjivo biti zanimljiva i onima koji nisu iz Karlovca.

Uostalom, Zvonko Kusić već je ustanovio da je Plevnik podigao spomenik Karlovcu, kao i slavnim Karlovčanima, kojih je više nego što su i oni najupućeniji u Zagrebu i kulturnim institucijama mogli zamisliti.

- Ovdje nisam više pisao samo o malim ljudima, već i o mega intelektualcima koji su obilježili našu kulturnu povijest i koji su dokazali da je Karlovac velik grad - kazao je Danko Plevnik.

Iz svake rečenice je jasno koliko autor voli i cijeni ljude o kojima piše, bez obzira je li riječ o vrhunskim intelektualcima ili osebujnim lokalnim likovima.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više