Novosti

Kronika

Пoбeдници у туризму

Признaњe зa нajуспjeшниjу кoнтинeнтaлну дeстинaциjу грaдскoг туризмa дoбиo je Oсиjeк, рeгиja Слaвoниja прoглaшeнa je нajуспeшниjoм дeстинaциjoм рурaлнoг туризмa, a нaгрaду у кaтeгoриjи туристички вoдич дoбилa je Вaрja Гутeрт из Пaркa прирoдe Koпaчки рит

Large 4

Priznanja najboljima

Dodelom godišnjih turističkih nagrada u šibenskom turističkom naselju Amadria završila je manifestacija Dani hrvatskog turizma (DHT). Tradicionalni godišnji susret turističkih zaposlenika koji je održan od 6. do 8. oktobra ove je godine bio u znaku održivog razvoja turizma u Hrvatskoj i Europi.

U Osječko-baranjsku županiju stigle su čak tri nagrade s ovogodišnjeg DHT-a. Priznanje za Najuspješniju kontinentalnu destinaciju gradskog turizma dobio je Osijek, regija Slavonija proglašena je najuspešnijom destinacijom ruralnog turizma, a nagradu "Čovek ključ uspeha u turizmu" u kategoriji turistički vodič dobila je Varja Gutert iz Parka prirode Kopački rit.

Nagrada za Najuspešniju destinaciju ruralnog turizma posebno je obradovala turističke zaposlenike na istoku Hrvatske jer je kroz Klaster Slavonija po prvi put bilo prijavljeno svih pet županija istoka Hrvatske. Klaster Slavonija čine turističke zajednice Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-sremske županije.

DHT predstavlja najveći skup turističkih zaposlenika u Hrvatskoj i svake godine okuplja više od 1500 učesnika, a u sklopu manifestacije organizuje se i tradicionalni susret turističkih zaposlenika. Deo programa, uz izravni televizijski prenos, čini svečana dodela godišnjih turističkih nagrada.

Nagrade se dodeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja. Godišnje hrvatske turističke nagrade zajednički su projekt Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije, nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru. Ove godine napravljena je internetska stranica www.danihrvatskogturizma.hr i mobilna aplikacija. Na navedenoj stranici mogu se pronaći detaljnije informacije o programu, učesnicima na panelima i prezentacijama te drugim informacijama vezanim uz Dane hrvatskog turizma.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više