Novosti

Društvo

Koмбиjи зa шкoлe

У Гoспoдaрскoм цeнтру Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje в.д. жупaнa Maтo Лукић уручиo je кључeвe пeт вoзилa рaвнaтeљимa oснoвних шкoлa укључeних у прoгрaм "Oснoвнa шкoлa кao цjeлoднeвнa шкoлa"

Large informator kombiji   %c4%87irilica

Župan Lukić predaje ključeve kombija Jadranki Sabljak

U Hrvatskoj se trenutno provodi eksperimentalni program dugačkog naziva: "Osnovna škola kao cjelodnevna škola: Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja". U tom programu učestvuju 62 škole, od toga 13 s područja Osječko-baranjske županije (OBŽ). Grad Osijek osnivač je dviju od tih 13 škola, jednoj je osnivač Vlada RH, a ostalima je osnivač Županija.

U Gospodarskom centru OBŽ je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić uručio ključeve pet vozila ravnateljima osnovnih škola uključenih u program. Vozila su dobile Osnovna škola Popovac u Baranji te osnovne škole Budrovci, Drenje, Ernestinovo i đakovačka OŠ Josipa Antuna Ćolnića.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš Kul istaknula je da se u proteklih nekoliko mjeseci provođenja programa primjećuje zadovoljstvo učenika i roditelja.

Učenici sada u školi provode puno više kvalitetnog vremena, gdje su im na raspolaganju brojne slobodne aktivnosti na koje su ih roditelji ranije morali prevoziti. Velika prednost u provođenju ovog projekta je u tome što je Osječko-baranjska županija prva u Hrvatskoj uvela program besplatnog obroka za sve učenike i opremila kuhinje.

- Nabava kombi-vozila značajna je za našu matičnu školu u Popovcu i dvije područne škole u Branjini i Kneževu. Baranja je danas prometno loše povezana pa se skupo plaća svaki prijevoz, a kako je naša škola manja s oko sto učenika, vozilo će nam poslužiti i za terensku nastavu – izjavila je ravnateljica Osnovne škole Popovac Jadranka Sabljak.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više