Novosti

Društvo

Eури зa шкoлe

Зaвршeнa су двa прojeктa кojимa je Oсjeчкo-бaрaњскa жупaниja улoжилa у бaрaњскe шкoлскe oбjeктe скoрo 180 хиљaдa eурa

Large informator  euri  %c4%87irilica

Nastavno-sportska dvorana u Belom Manastiru

Prošli mjesec završena su dva projekta kojima je Osječko-baranjska županija (OBŽ) uložila u baranjske školske objekte skoro 180 hiljada eura. Investicijom vrijednom 70.000 eura financirala je uređenje vanjske i unutarnje rasvjete u belomanastirskoj Gimnaziji, Osnovnoj školi, Prvoj i Drugoj srednjoj školi te u Nastavno-sportskoj dvorani, koje se sve nalaze jedna uz drugu. Time je povećana vidljivost oko škola i dvorane u večernjim satima, koja je, kako se kaže u saopštenju Grada Belog Manastira, "jamac veće sigurnosti u prometu, osobito djece i mladih, te se značajno povećava kvaliteta života i rada svim sportašima i građanima koji imaju treninge u večernjim satima".

U Kneževim Vinogradima završeni su radovi sanacije i opremanja sportske dvorane Osnovne škole, koju koriste i lokalni sportski klubovi. U taj projekt Županija je uložila oko 117 hiljada eura.

- Sportska dvorana u sklopu OŠ Kneževi Vinogradi izgrađena je 2007. godine, a zbog prodiranja vode uništen je parket te više nije bila sigurna za korištenje. Zajedničkim trudom i zalaganjem te financijskim ulaganjem OBŽ dobili smo novi sportski pod, golove, užad za penjanje, mornarske ljestve i dvorana je oličena. Za sve naše učenike, kojih ima 205, ovo je napokon moderno mjesto za nastavu tjelesnog odgoja – izjavio je tim povodom ravnatelj škole Ivica Prgomet.

Obnašatelj dužnosti župana OBŽ Mato Lukić, koji je nedavno sa suradnicima posjetio tu školu, izjavio je da OBŽ ulaganjima u osnovne i srednje škole želi osigurati bolje uvjete obrazovanja učenicima i profesorima te ravnomjeran razvoj svih odgojno-obrazovnih ustanova. Ujedno je najavio da će OBŽ i dalje ulagati u infrastrukturu na području Općine Kneževi Vinogradi, što se trenutno vrši kroz sanaciju sportskog terena Područne škole Karanac. Ti radovi, vrijedni oko 69 hiljada eura, trebali bi biti završeni do kraja marta ove godine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više