Novosti

Kronika

Počast herojima Batinske bitke

Poseta predstavnika Sveslavenske unije Memorijalnom kompleksu ima puno simbolike jer je 2.500 poginulih i nestalih boraca NOV-a Jugoslavije i Crvenoarmejaca u Batinskoj bitki dalo svoj život za slobodu

Large sveslavenska unija

Saradnici međunarodnog pokreta ‘Rusko-slavensko ujedinjenje i preporod’ predsednik Sveslavenske unije Miroslav Tadić, predsednik udruženja ‘Baranjsko-ruskog društva prijateljstva’ Svetozar Vakanjac i predstavnik Sveslavenske unije za BiH dr. Nebojša Katić, nedavno su posetili Baranju, i u mestu Batina obišli Memorijalni kompleks Batinske bitke.

Na spomeniku su razvili zastavu na kojoj se nalazi sokol kao simbol slavenskog jedinstva. Međunarodnom pokretu ‘Rusko-slavensko ujedinjenje i preporod’, čiji je predsednik Andrej Rodionov sa Krima, glavni cilj je ujedinjenje svih bratskih slovenskih naroda i drugih prijateljskih nacija u zajednicu nezavisnih država oko Rusije, kao i izgradnja društveno pravednog društva zasnovanog na doktrinama slovenskog socijalizma ili slovenske alternative.

Prema njihovom mišljenju slavenski narodi i države u kojima žive treba da stvore uslove za jednu modernu uniju koja bi se očitovala kroz zajedničko tržište, gospodarsku saradnju i razvojnu politiku, jedinstvenu monetu kao sredstvo plaćanja, zajedničke carinske propise te zajedničku vanjsku politiku prema drugim narodima, ali bi zagovarala mir i jednakost među svim narodima.

Sveslavenska unija zalaže se za model razvoja zajedničkog obrambenog sistema, ali da slavenske države imaju pravo na teritorijalni integritet koji ne može biti ugrožen od strane drugog slavenskog naroda. Ni jedna članica nema pravo mešanja u unutrašnje uređenje druge države.

Sveslavenska unija bila bi trajni garant mira u svetu, i nezaobilazan subjekt po pitanju svih događanja na globalnoj svetskoj razini. Poseta predstavnika Sveslavenske unije Memorijalnom kompleksu Batinske bitke ima puno simbolike jer je upravo oko 2.500 poginulih i nestalih boraca Narodno oslobodilačke vojske Jugoslavije i Crvenoarmejaca u Batinskoj bitki dalo svoj život za slobodu jednog naroda. Kako tvrde neki historičari bila je to bitka koja predstavlja za istočni front ono što iskrcavanje na Normandiju predstavlja za zapadni front.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više