Novosti

Kronika

Počistili oko spomenika

Članovi antifašističkog udruženja Varaždinske županije uredili su okoliš spomenika u Poljani Donjoj kod Varaždina posvećenog partizanskim borcima palim pri zauzimanju Podravske republike u veljači 1944.

Large 4

Antifašističko udruženje Varaždinske županije može se pohvaliti brojnim aktivnostima očuvanja tekovina narodnog ustanka i revolucije. Poseban angažman ostvaruje na obnovi spomeničke baštine. Dokaz je i nedavno odrađena akcija uređenje okoliša spomenika u Poljani Donjoj kod Varaždina, koji je bio zarastao u korov. Radišni antifašisti uspjeli su alatom očistiti prostor oko spomenika i ponovno mu vratiti stari historijski značaj.

- Sunčan dan iskoristili smo za radni posjet Poljani Donjoj, manjem prigradskom naselju Varaždinskih Toplica. Mali spomenik posvećen je borcima palim pri zauzimanju Podravske republike u veljači 1944. Pri našem prvom posjetu zaprepastilo nas je da smo ga jedva našli u grmlju. Slali smo i zahtjev za obnovu Gradu, rečeno je da ne znaju gdje je to. Sad će znati. Očistili smo okoliš, uklonili korov i zasadili cvijeće - rekao je Milivoj Dretar, predsjednik ZUABA Varaždinske županije.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više