Novosti

Kronika

Пoeзиja уз смиjeх

Српски глумaц Нeбojшa Mилoвaнoвић зaбaвиo je гимнaзиjaлцe у прaвoслaвнoj гимнaзиjи у Зaгрeбу oригинaлним виђeњeм пoeзиje. Прeдстaву "Стeнд дaун" извeo je уз прaтњу Душaнa Пoпoвићa Липoвцa нa гитaри

Large 1

Nebojša Milovanović na pozornici

U punoj dvorani Srpske pravoslavne opšte gimnazije "Kantakuzina Katarina Branković" u Zagrebu, održana je predstava "Stand daun" sa Nebojšom Milovanovićem uz pratnju Dušana Popovića Lipovca na gitari. Publika koju su osim učenika i nastavničkog kadra gimnazije činili brojni stariji gledaoci, s velikim je interesom slušala izvođenje pjesama poznatih pjesnika Brane Petrovića, Milene Marković, Vitomira Nikolića … uz veliku dozu humora. Sveštenik Bogoljub Ostojić koji je organizirao dolazak gostiju, naglasio je zadovoljstvo odzivom publike.

- Milovanović je došao na moj poziv, na osnovu poznanstva i želje da ga ponovo vidimo među nama. Sreli samo se nedavno u Beogradu, dogovorili smo da dođe i tako je stvar završila - rekao je o. Bogoljub.

Zadovoljan reakcijama publike bio je i Milovanović, inače dugogodišnji glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, s nastupima i Ateljeu 212 i ulogama u brojnim filmovima i TV serijama.

- Drago nam je što smo naišli na lep prijem jer je ovo poezija koje se ne sluša svaki dan, ali u nešto drugačijoj formi, jer je prožeta humorom i muzikom. To nije tek tako i nije jeftina poezija, već je uzvišenija i zahteva koncentraciju, a nje je, s obzirom na mladu publiku, itekako bilo - kazao je Milovanović. Zadovoljan predstavom bio je i učenik prvog razreda Bojan Berić.

- Veče mi se svidjelo, a ovog glumca baš obožavam, pa bi takvih događaja trebalo biti više, rekao je Berić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više