>

novosti logo

Kronika Kronika

Pojačanje za NK Rasinja

Nogometna scena Prigorja uoči nove sezone: Igor Milošević ostvario je bogatu nogometnu karijeru na lokalnoj razini, a njegov novi klub ima velike ambicije

U Rasinji kod Koprivnice, talentirani prigorski nogometaš Igor Milošević, službeno je potpisao igrački ugovor za NK Rasinja. Uprava i igrači ovoga kluba nadaju se kako će on nogometnim potencijalom, doprinijeti boljim rezultatima kluba.

- Igor Milošević kao igrač je prošao nekoliko klubova poput NK Borca iz Imbriovca, NK Tehničara iz Cvetkovca te NK Podravina iz Ludbrega gdje je redovito osvajao trofeje. Nadamo se da će tradiciju nastaviti i kod nas. Milošević je najveće ovogodišnje ljetno pojačanje s kojim računamo na osvajanje prvog mjesta u 4. županijskog ligi te ulazak kluba u viši rang. Pored Miloševića, prošle godine dovedeni su odlični igrači poput Gorana Firbasa, Davora Labaša i Renata Kralja, koji su poznati svim zaljubljenicima našeg županijskoga nogometa – navode u klubu.

- NK Rasinja je klub s velikom tradicijom, a njegovo rukovodstvo od prošle godine preuzeli su njegovi mladi igrači. Od tada ulažu se znatni napori da se klub što više infrastrukturno poboljša, ali i osnaži po pitanju igračkog kadra. - rekao je Ivan Zrinski, član uprave NK Rasinja, jednom od najstarijih klubova u Prigorju i Podravini.

Osnovan je davne 1932. godine, a kroz svoju dugu povijest bio je poznat još i pod imenima NK ‘Jedinstvo’ i NK ‘Zrinski’. Nekoliko zadnjih godina, pored takmičenja u 4. ŽNL, klub organizira Memorijalni malonogometni turnir ‘Miroslav Belaj’. Turnir je većinom humanitarnog karaktera, a sva zarada od njega donira se obitelji Miroslava Belaja, prerano preminulog člana uprave zaslužnog za razvoj rasinjskoga nogometa.

- Odlučio sam igrati za NK Rasinja, jer tu imam mnogo prijatelja i poznanika. Svojim iskustvom i znanjem želim pomoći svom novom klubu. Iza sebe imam mnogo nogometnih postignuća. Nogomet igram od svoje 13 godine. Počeo sam u NK Sabariji, a kao junior nastavio u NK Križevcima. U međuvremenu, vratio sam se ponovo u NK Sabariju, tamo sam igrajući još u prvoj polusezoni bio pozvan da nastupim za juniore hrvatskog prvoligaša NK ‘Slaven Belupo’. No, umjesto u Slaven, otišao sam u NK ‘Borac’ i tamo jako dobro igrački razvijao među prekaljenim i iskusnim igračima. Sa NK ‘Borac’ sveukupno sam u 7 sezona osvojio četiri naslova prvaka 1. ŽNL te tri naslova osvajača Kupa Koprivničko - križevačke županije. Poslije NK Borca prešao sam u NK ‘Tehničar a potom u NK ‘Podravina’ iz Ludbrega. Bio sam još pozvan i da zaigram za županijsku nogometnu reprezentaciju – rekao je Igor Milošević, novi igrač NK Rasinja.

1/3