Novosti

Kronika

Штeтa oд тучe

Грaђaни кojи су прeтрпjeли штeту, кaдa je jaкa тучa зaхвaтилa диo Пригoрja и нaниjeлa вeлику штeту нa брojним пoљoприврeдним пoвршинaмa, oчeкуjу дa ћe Koпривничкo-крижeвaчкa жупaниja прoглaсити eлeмeнтaрну нeпoгoду тe им нa тaj нaчин им пoмoћи

Gp217defruuuq5j311oxshtg3jq

(foto Damir Špehar/PIXSELL)

Prošlog tjedna jaka tuča zahvatila je dio Prigorja te nanijela veliku štetu na brojnim poljoprivrednim površinama. Među stradalim mjestima su i Pobrđani kod Križevca, gdje je tuča uništila mnoge voćnjake, vrtove, polja kukuruza i drugih kultura. Za stanovnike toga mjesta ova godina, kako sami kažu, jedna je od najgorih. Dobar dio njih koji se bave poljoprivredom, ponajviše stočarstvom i nešto manje ratarstvom, ostao je gotovo bez ičega. Razočaranju i žalosti nema kraja jer sve uloženo u proizvodnju i prevenciju sada je nepovratno izgubljeno.

- Sve je uništeno, nema gotovo ništa. U vrtu što smo sadili i poljima što smo sijali, većinom možemo zaboraviti. Sve je nestalo u samo par minuta. Tuga i jad - rekla nam je Bosiljka Rakić, mještanka Pobrđana.

Građani koji su pretrpjeli štetu očekuju kako će Koprivničko-križevačka županija za pogođena područja proglasiti elementarnu nepogodu te im na taj način im pomoći.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više