Novosti

Kronika

Свeтoсaвски пoклoни дjeци

У пригoрjу и Пoдрaвини тaкoђeр су oбиљeжили Свeтoг Сaву: Црквeнe службe oдржaнe су у прaвoслaвним хрaмoвимa у Kрижeвцимa, Вeликoм Пoгaнцу и Koпривници

11l41yfnekue9gemjmn0v71j380

Svečano na Savindan

Povodom Sv. Save koji se tradicionalno obilježava 27. januara, pravoslavne parohije u Prigorju i Podravini, zajedno s članovima i članicama srpskih manjinskih vijeća, organizovale su podjelu poklona za djecu.

Prigodne crkvene službe na kojima su prisustvovala brojna djeca sa svojim roditeljima, održane su tako u pravoslavnim hramovima u Križevcima, Velikom Pogancu i Koprivnici. Sredstva za svetosavske poklone, najmlađim pripadnicima srpske zajednice, obezbijedila su gradska, opštinska i županijsko Vijeće Koprivničko-križevačke županije. Nakon završetka službe i podjele darova, kako običaj nalaže, sveštenici vojakovačke, križevačke i velikopoganačke parohije obišli su pravoslavne vjernike u njihovim u naseljima.

- Naša parohija je u hramu svetoga velikomučenika Georgija, u Velikom Pogancu, liturgijskim sabranjem proslavila Svetoga Savu, velikog srpskog prosvetitelja i prvog srpskog Arhiepiskopa. Poslije svete Liturgije veliki je broj djece upotpunio današnju proslavu recitacijama u čast Svetoga Save. Nakon to su bili darovani paketićima koje su i ove godine obezbijedila Vijeća srpske nacionalne manjine općina Rasinja i Sokolovac te županijsko vijece Koprivničko-križevačke županije kojima se najsrdačnije zahvaljujemo. Slavlju je prisustvovao i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Rasinja gospodin Ljubiša Grubačević - izjavio je Branislav Todorović, velìkopoganački paroh.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više