Novosti

Kronika

Нoви aсфaлт и мoст

Урeђeњe инфрaструктурe нa пoдручjу Koпривницe и Бjeлoвaрa: Нoву прoмeтницу дoбит ћe Jaвoрoвaц, дoк ћe бити рeкoнструирaн мoст прeкo вoдoтoкa Лучицa у близини Врбoвцa

Large 4

Prometnica u Javorovcu

 

Općina Novigrad Podravski kreće u uređenje saobraćajnica na svojem području. Nakon Vlaislava i drugih naselja u kojemu žive stanovnici srpske nacionalnosti, na red je došao Javorovac. Ovo podravsko mjesto na pola puta između Koprivnice i Bjelovara, trebalo bi narednog ljeta dobiti novu asfaltiranu cestu. Nova će cesta Javorovcu omogućiti bolju povezanost s okolnim ruralnim i urbanim naseljima u Podravini i Bilogori, a isto tako poboljšati sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Zadovoljstvo novim infrastrukturnim projektom u svojoj općini, nije krio ni njezin načelnik Zdravko Brljek.

- Općini je odobreno sufinanciranje radova na modernizaciji nerazvrstane ceste u Javorovcu u dionici od raskrižja s asfaltiranom cestom i dalje uz kuću domaćinstva Obranović. Prijavu smo pripremili i poslali na sam dan otvaranja natječaja: 15. 12. 2021.godine. Visina investicije je 650.000 kuna, a kako bi dobili dodatne bodove potrebne da nam projekt bude prihvaćen, u prijavi smo naveli da je Općina spremna osigurati više od 30 posto troškova. Nadali smo se dobiti više novca od odobrenih 100.000 kuna, jer ostatak od preko pola milijuna kuna moramo osigurati u općinskom proračunu. Slijedi postupak javne nabave. Potrudit ćemo se uspješno odraditi neizbježnu papirologiju kako bi tokom ljeta sve bilo spremno za asfaltiranje - istaknuo je Brlek.

U isto vrijeme, Bjelovarsko-bilogorska Županija kreće u rekonstrukciju mosta koji preko vodotoka Lučica u blizini naselja Vrbovac. Projekt je vrijedan 500.000 kuna. Nakon rekonstrukcije most bi trebao povećati bezbjednost u saobraćaju kao i bolje cestovno povezati Vrbovac sa susjednim mjestima Markovac, Bijela, Pakrani te Gornje i Donje Borke u Opštini Sirač. Veliku zaslugu za ovaj važni infrastrukturni projekt ima dožupan Bjelovarsko-bilogorske županije iz redova srpske nacionalne manjine Saša Lukić koji je uspio povezati mještane spomenutih naselja sa Županijskom upravom za cestu.

- Radi se o sigurnosno problematičnoj crnoj točki na županijskoj prometnici, na kojoj su se često događale prometne nesreće. Završetak radova očekuje se kroz 15 do 20 dana - istaknuo je Darko Karanović, predsjednik VSNM-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više