Novosti

Kronika

Kaнaлизaциja зa Jeдушeвaц

Oствaрeн вaжaн инфрaструктурни зaхвaт у пoдрaвскoj oпћини: Прojeкт кojи je зaпoчeo у студeнoм прoшлe 2019. гoдинe, вриjeдaн je свeукупнo 3.685.000 кунa

Cf7lbj4p0edoh7b43plsrlnikm4

Nastavak radova na gradilištu

U Jeduševcu kod Koprivnice, naselju u kome složno žive mještani srpske i hrvatske nacionalnosti, nastavljeni su radovi na izgradnji nove kanalizacijske mreže. Cijeli projekt koji je započeo u studenom prošle 2019. godine, vrijedan je sveukupno 3.685.000 kuna, a pokrenula ga je nadležna Općina Koprivnički Bregi u suradnji s Hrvatskim vodama. Radove na kanalizaciji obišli su direktor Hrvatskih voda Davor Vukmirić, predsjednik uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras, Mario Hudić, načelnik Općine Koprivnički Bregi sa zamjenikom Stjepanom Sršekom i saborski zastupnik Branko Hrg. Ukupna duljina novoizgrađene kanalizacijske mreže iznosit će 2,7 kilometara, a izgradit će se i dvije precrpne stanice kapaciteta 6 litara u sekundi. Time će svako domaćinstvo dobiti priključak na kanalizacijsku mrežu.

Općina Koprivnički Bregi prva je općina na uslužnom području Koprivničkih voda koja će s ovom kanalizacijskom mrežom na svom području imati u potpunosti izgrađenu vodoopskrbnu i kanalizacijsku mrežu. Kroz dvije prethodne etape izgrađena je kanalizacija u Koprivničkim Bregima i Glogovcu tako da će s ovim to biti ukupno 27,3 km kanalizacijske mreže na području Općine, što je gotovo 10 posto ukupne kanalizacijske mreže Koprivničkih voda.

- Predviđeni rok završetka radova je do kraja srpnja ove godine, a kao načelnik Općine Koprivnički Bregi posebno sam zadovoljan što će to biti lijep poklon mještanima Jeduševca povodom Dana općine koji se obilježava u kolovozu - rekao je Hudić. Jeduševac je zadnje mjesto koje će dobiti kanalizacijsku mrežu u Općini Koprivnički Bregi dok su vodovod i plinovod izgrađeni ranije.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više