Novosti

Kronika

Пoмoћ избjeглицaмa у Вojвoдини

Двa нaтjeчaja зa пружaњe пoмoћи избjeглим, прoгнaним и рaсeљeним лицимa кoja бoрaвe нa тeритoриjи Aутoнoмнe пoкрajинe Вojвoдинe oтвoрeни су дo 16. фeбруaрa 

Fond Vlade Vojvodine za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima koja borave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, 13. januara je raspisao dva natječaja važna za izbjeglice.

Natječaj za pružanje pomoći putem dodjele građevinskog materijala u stambenim objektima u vlasništvu izbjeglih, prognanih i raseljenih, u maksimalom iznosu od 1.500 eura u dinarskoj protuvrijednosti, odnosi se na većinu mjesta u Vojvodini gdje boravi veliki broj izbjeglica. Prioritet na ovom natječaju imaju porodice sa većim brojem maloljetne djece, višečlane porodice, te porodice sa manjim prihodima po članu kućanstva. Natječaj je otvoren do 16. februara ove godine.

Drugi natječaj odnosi se na ekonomsko osnaživanje izbjeglica sa prebivalištem na teritoriji Vojvodine, a najveći iznos bespovratne pomoći po ovom natječaju je 200.000 dinara. Kriteriji dodjele pomoći su određeni pravilnikom, a prioritet imaju porodice koje zatraže pomoć značajna za egzistenciju porodice, te da podnosilac živi u seoskoj sredini ukoliko se pomoć odnosi na poljoprivredne aktivnosti. Prednost i veći broj bodova imaju višečlana i višegeneracijska domaćinstva koja su u teškom materijalnom položaju. I ovaj je natječaj otvoren do 16. februara ove godine.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više