Novosti

Kronika

Potpore od 15.000 eura

Prijave za natječaj za Mjeru 1.1.4. "Potpora osnaživanju postojećih mikro i malih poljoprivrednih gospodarstava" iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Baranja mogu se podnositi do 31. maja

Large 1

(foto Davor Javorović/PIXSELL)

Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja sa sjedištem u Šećerani blizu Belog Manastira sredinom ovog mjeseca raspisala je natječaj za Mjeru 1.1.4. "Potpora osnaživanju postojećih mikro i malih poljoprivrednih gospodarstava" iz Lokalne razvojne strategije (LRS) LAG-a Baranja. Raspoloživa sredstva iznose skoro 1.133.000 kuna, a visina potpore po projektu malo više od 113.000 kuna (ili 15.000 eura). Prijave se mogu podnositi do 31. maja, a svi detalji pročitati na veb-stranici LAG-a Baranja.

Za podnositelje je važno znati da se ulaganje mora provoditi na području LAG-a Baranja koje čine općine Bilje, Čeminac, Darda, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petlovac i Popovac te gradovi Beli Manastir i dio Osijeka, odnosno naselja Tvrđavica i Podravlje. A na što se mogu utrošiti tih 15 hiljada eura? Na primjer za kupnju domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala; za kupnju, građenje i/ili opremanje gospodarskih objekata, poljoprivrednog zemljišta, mehanizacije, strojeva i opreme… Ukratko, svaki ozbiljan poljoprivrednik mogao bi tu naći neki svoj interes.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više