Novosti

Društvo

Pomoć malim OPG-ima na potpomognutim područjima

Gotovo 5 milijuna eura namijenjeno je financiranju projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Prijave na natječaj se podnose do 18. septembra 2023.

Large pxl 230516 13057393

(foto Damir Špehar/PIXSELL)

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za financiranje projekata u 2023. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, vrijedan 4,91 milijuna eura. Prijave se podnose od 14. augusta 2023., a krajnji rok za prijavu na Natječaj je 18. septembar 2023. godine.

Prijavu na ovaj Natječaj može podnijeti SOPG/OPG upisan u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 1.000 do 7.000 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište SOPG-a/OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom većim od pet posto pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2021. godine, pri čemu je najviši iznos dodijeljenih sredstava po korisniku 10.000 eura.

Ovim Programom koji se provodi šestu godinu za redom Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području.

Cilj je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnim područjima i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina. Ukupno je tijekom proteklih pet godina provedbe Programa isplaćeno 14,6 milijuna eura za 1.736 korisnika.

 

Natječaj i dokumentacija za prijavu nalaze se na ovoj poveznici.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više