>

novosti logo

Društvo Društvo

Poštar ne zvoni nijedanput

Rezanje troškova i lošija usluga za korisnike: Proteklih tjedana društvene mreže užarile su se od komentara bijesnih građana koji su uzaludno čekali da im poštar donese pošiljku

Nešto se događa s Hrvatskom poštom. HAKOM je objavio da je nastavljen rast prihoda u poštanskim uslugama. U drugom tromjesečju ove godine čak šest posto u odnosu na lani, što je posljedica rasta broja paketa u istom postotku. U komadima to iznosi 4,6 milijuna kuna, najviše što su poštari u Hrvatskoj ikada prenijeli! Uz to, suradnjom s moćnim njemačkim DHL-om u segmentu paketnog poslovanja baziranog na internetskoj trgovini, HP će dobiti dodatni posao, što bi, kažu, za krajnje korisnike trebalo značiti brzu i kvalitetnu uslugu uz online praćenje kretanja pošiljke u realnom vremenu.

Tako stoji stvar gledana iz vrha tvrtke. Međutim, gledano s ceste, iz pozicije poštara i ‘krajnjih korisnika’, nešto s HP-om gadno ne valja. Proteklih tjedana društvene mreže užarile su se od komentara bijesnih građana koji su uzaludno čekali da im poštar donese pošiljku. Bijes je bio toliki da se prelio na Facebook HP-a na kojem su ljudi ostavljali ljutite poruke, no na njih odgovora nije bilo. Sve skupa je dodatno pogurao i Index.hr koji i tako na sve u javnom sektoru gleda kao na uhljebe. Na pitanje zašto poštari umjesto pošiljke koja je poslana preporučeno građanima bez kucanja na vrata ostavljaju obavijest s kojom se paket ili pismo moraju osobno podići u poslovnici pošte, iz HP-a su pitijski odgovorili da dnevno dostavljaju gotovo milijun pošiljaka i da svakom prigovoru pristupaju ozbiljno. Kad se utvrdi da je poštar pogriješio, slijedi kazna, od usmene opomene do izvanrednog otkaza, ali teže sankcije su rijetkost.

Ako je tako, nešto je gadno zgriješio daruvarski poštar Goran Mamić koji je ekspresno dobio izvanredni otkaz. Mamić se na Facebooku potužio na prekovremene sate i uvjete rada. ‘Tretiraju nas kao ološ, povećavaju se rejoni, jedan poštar u dva dana mora obići 900 kućanstava, prekovremeni su svaki dan. Žalosna je to slika nekada super tvrtke’, napisao je Mamić. Stigao ga je otkaz zbog širenja laži, mada u osam godina rada nije dobio ni opomenu.

Kad se to pročita, nije teško zaključiti da ste možda baš vi bili taj 901. ‘krajnji korisnik’ kojem ovaj superpoštar nije uspio doći, kamoli ostaviti obavijest. Ili HP ipak ide u izlistavanje dionica na burzu i potom prodaju, kao što se pisalo prije koji mjesec, pa valja podebljati rezultate i uzeti bonuse. Onaj Mamić je i tako već u Belgiji, kuda se odselio nakon otkaza.

1/1