Novosti

Politika

Katran i perje: La la land

Oduševljenje među poštarima povodom povratka starog/novog direktora: Nova uprava HP-a ispravila je nepravdu te pozvala Bebića izravno na posao bez obaveze raspisivanja javnog natječaja te sličnih trica i kučina

Jt7bw8agl04pmmf8pguik2pu96w

Mario Bebić (foto Žarko Bašić/PIXSELL)

Sreća jedna neizreciva, parafrazirajmo stih Đorđa Balaševića povodom slučaja u kojem je posljednjeg časa spašen jedan kvalitetan menadžer, čime je stvorena pretpostavka za opći boljitak. Mario Bebić, bivši pomoćnik čuvene ministrice rada i mirovinskog sustava Nade Šikić, koja se proslavila prostodušnom izjavom da ne zna na koji način se puni proračun te inim drugim otkrićima, postao je nedavno izvršni direktor Divizije mreža u Hrvatskoj pošti. Zapravo, Bebić, koji je u međuvremenu prolazio kalvariju otkaza, pronalazaka novih poslova i povrataka na stare, već je bio izvršni direktor Ureda za upravljanje ljudskim resursima Hrvatske pošte.

Ovu beskrajno odgovornu dužnost obavljao je od 2009. do 2012. godine, kad ga je nenarodna vlast Zorana Milanovića otpravila iz Pošte uz simboličan iznos od 114.318 kuna. Ured za korporativne komunikacije HP-a objavio je u svečanoj povratničkoj prigodi da Bebiću jest bilo izglasovano nepovjerenje te fatalne 2012. godine. No tada je Hrvatska stenjala pod čizmom tiranina Milanovića, dodajemo mi. Tako mu je i tih 114.318 kuna stalo u tek bijednih šest plaća, s kojima je bio prinuđen preživljavati do pronalaska novih poslova ili do povratka na stare.

U međuvremenu je u Bebićevoj karijeri, kako smo već istaknuli – upisana još povijesnija dužnost u Ministarstvu. Da se netko ne bi zabrinuo da je kao vrhunski kadar gladovao, dodajemo i podatak da je neko vrijeme ovaj dipl. psiholog bio zaposlen i u središnjici HDZ-a, čiji je dugogodišnji marljivi član.

Nova uprava HP-a ispravila je nepravdu te pozvala Bebića izravno na posao bez obaveze raspisivanja javnog natječaja te sličnih trica i kučina. Kako je Jutarnjem listu pojašnjeno iz HP-a, u ovoj tvrtki vlada opće oduševljenje Bebićevim povratkom. Iako je nesputanu radost među poštarima teško opisati, za objašnjenje iste potrudila se šarmantna glasnogovornica Jo Kempen. ‘Na sreću poslodavca, s obzirom na to da gospodin Bebić izuzetno dobro poznaje sustav poslovanja tvrtke te je svojim prijašnjim radom uvelike pridonio poslovanju i najvećoj transformaciji tvrtke koja je opstala na tržištu, on je ovu poziciju prihvatio. Njegovo zaposlenje u HP - Hrvatskoj pošti d.d. danas znači osnaživanje tima i poslovanja, a specifično i ostvarenje potencijala snažnijeg poslovanja poštanskih ureda. Ima iste uvjete kao i svi ostali direktori na istoj poziciji u HP-Hrvatskoj pošti d.d.’, pojasnila je Kempen.

Uz golemu radost, ne preostaje nam ništa drugo do opet zapjevati onu Đoletovu: Putuj planeto, super smo se družili / Nama je lepo, taman kako smo zaslužili. Ili ćemo neku Nervoznog poštara?

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više