Novosti

Kronika

Пoзив нa Фишиjaду

У субoту, 4. сeптeмбрa, у цeнтру Бeлoг Maнaстирa, oдржaћe сe трaдициoнaлнa гaстрo-мaнифeстaциja у Бaрaњи Нajвeћa хрвaтскa фишиjaдa

Large n7113202z najveca hrvatska fisijada 2019

Detalj s Najveće fišijade 2019. godine

Ako volite fiš-paprikaš i ako ste majstor u kuhanju tog baranjskog specijaliteta, evo nešto za vas. U subotu, 4. septembra ove godine, s početkom u 16 sati, u centru Belog Manastira, održaće se Najveća hrvatska fišijada. Uz kotizaciju od 200 kuna, dobićete sve što je potrebno za društvo od osam osoba: tri kilograma ribe, kruh, stol, drva, tanjure i pribor za jelo. Fišijadu organizira Turistička zajednica Baranje u suradnji s Gradom Belim Manastirom, a u okviru nje održaće se Prvenstvo Hrvatske te Prvenstvo Baranje u kuhanju fiša. Na posljednjem takmičenju održanom prije kovid-krize (2019. godine) bilo je rekordnih 250 fiš-majstora, pa se zato ova fišijada s pravom naziva najvećom u Hrvatskoj.

Uz glavni događaj, takmičari i posjetioci biće zabavljeni prigodnim sajamskim programom cijelo vrijeme manifestacije, a za svirku i pjesmu pobrinuće se "KIT Karson" te zvijezda večeri Lidija Bačić. Onima koji se dvoume hoće li se prijaviti na belomanastirsku Fišijadu, organizatori poručuju: "Ova manifestacija nije samo kulinarsko natjecanje u pripremanju najboljeg fiša – ona predstavlja tradiciju, kulturu, destinaciju, druženje, glazbu, dobru kapljicu i dobar zalogaj".

A što ćemo s epidemijom koronavirusa? Organizatori su i na to mislili. Na Fišijadu će ulaz biti moguć samo uz prikaz kovid-potvrde, potvrde o preboljenju COVID-19 u posljednjih šest mjeseci ili uz prikaz negativnog testa, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Testiranje će biti omogućeno na ulazu u prostor Fišijade po cijeni od 80 kuna od 12 do 17 sati.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više