Novosti

Društvo

PPD nije i nikada neće skidati tekstove objavljene u medijima

PPD nije i nikada neće skidati tekstove objavljene u medijima niti za takvo što PPD ima načina. Skidati tekstove može samo netko tko duboko ne razumije medije, ne poznaje novinarski način razmišljanja, funkcioniranje društva, demokraciju i u konačnici onaj tko nije osobito promišljen, piše u reagiranju PPD-a

Large dusica

Reagiranjem na napise o skidanju tekstova o nedavnom govoru zastupnice Sandre Benčić u Saboru obratio nam se PPD. Premda nisu naveli na koji se članak objavljen na portalu Novosti točno referiraju, očigledno je riječ o tekstu autora H. Šimičevića i G. Borkovića objavljenom 1. srpnja pod naslovom "Gdje nestaju tekstovi o SOA-i i partnerima šefa PPD-a".

Reagiranje PPD-a donosimo u cijelosti:

"Povodom napisa o skidanju tekstova o govoru zastupnice Benčić u Saboru, a u vezi 'nekretninskog poslovanja visokog djelatnika SOA-e i poduzetnika bliskih vlasniku Prvog plinarskog društva' očitujemo se kako slijedi:

PPD nije i nikada neće skidati tekstove objavljene u medijima niti za takvo što PPD ima načina. Na neistine, kao što je poznato, reagiramo demantijima kada ocijenimo da je to potrebno. Kao što je poznato, ne ustručavamo se javno, zakonito i transparentno odgovoriti bilo kome.

Skidati tekstove može samo netko tko duboko ne razumije medije, ne poznaje novinarski način razmišljanja, funkcioniranje društva, demokraciju i u konačnici onaj tko nije osobito promišljen. PPD se ograđuje od takvih postupaka, a u političkim prepucavanjima i ovoga puta odbija sudjelovati."

Reagiranje je potpisala Dorotea Lazanin Jelenc, voditeljica marketinga i komunikacija ENNA grupe.

Inače, u samom tekstu Šimičevića i Borkovića ni na jednom mjestu ne piše da je PPD skidao tekstove objavljene u medijima. U njemu stoji da je "vijest o izlaganju Sandre Benčić prva objavila državna agencija Hina. Rutinski su je prenijeli mediji koji i inače prenose Hinine informacije da bi potom netragom nestala s njihovih portala. Redom su ostajali samo linkovi na portalima 24 sata, Večernjeg lista, Nacionala..., ali bez dostupnih tekstova pa se logično postavlja pitanje je li na njih reagirao netko kome ne odgovara da se piše i govori o zakučastim nekretninskim vezama pripadnika SOA-e, poduzetnika povezanih sa šefom PPD-a i desne političke partije, na što je Benčić i upozorila".

Dapače, mogli bismo se složiti s formulacijom iz reagiranja PPD-a da "skidati tekstove može samo netko tko duboko ne razumije medije, ne poznaje novinarski način razmišljanja, funkcioniranje društva, demokraciju i u konačnici onaj tko nije osobito promišljen".

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više